Затверджено Порядок та черговість формування житла для внутрішньо переміщених осіб

15:47 10 Червня 2022

Виконавчий комітет затвердив Порядок формування фонду житла Дрогобицької міської ради, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Також рішенням виконкому було затверджено форму рейтингового списку взятих на облік осіб, які потребують отримання такого житла.

Рішення прийняте на основі Постанови Кабінету Міністрів №495 від 29 квітня 2022 року.

Робота над формуванням фонду житла для внутрішньо переміщених осіб у Дрогобицькій громаді ведеться вже тривалий час. Задля цього акумульовано наявні ресурси та розпочато роботу в декількох напрямках: проводиться ремонт наявних приміщень гуртожитків та передача їх в комунальну власність, а також розпочато будівництво перших модульно-каркасних будиночків, які в перспективі мають стати складовою окремого мікрорайону для вимушених переселенців.
Відповідно до затвердженої Кабміном Постанови №495 проводиться прийом заяв від осіб з числа ВПО, які претендують на отримання тимчасового житла у Дрогобицькій громаді. Облік житлових приміщень фонду тимчасового житла та прийом заяв від претендентів здійснює Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради.

Заява подається за формою, з підписами всіх повнолітніх членів сім’ї. Внутрішньо переміщена особа повинна перебувати на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб у межах території Дрогобицької громади.

Відповідно до затвердженого виконкомом Порядку ми проводимо прийом заяв від осіб, які претендують на отримання тимчасового житла в нашій громаді. Пріоритетність надання внутрішньо переміщеним особам житлових приміщень із фонду визначатиметься за кількістю балів, що набере кожна особа/сім’я, за затвердженою системою нарахування балів, – наголошує директор Департаменту міського господарства Ростислав Пошивак.

Першочергове право на забезпечення житловим приміщенням з фонду мають багатодітні сім’ї, сім’ї з дітьми, вагітні жінки, особи, які втратили працездатність, особи пенсійного віку з числа тих, житло яких було зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії російської федерації.

Детальніше ознайомитись з критеріями та подати заяву можна в Департаменті міського господарства, на вулиці Трускавецькій 4, – в кабінеті №8.

Житлові приміщення з фонду тимчасового житла для ВПО не підлягатимуть приватизації, обміну, поділу, наданню їх в піднайм та не можуть бути використані для вселення до них інших осіб.

Перейти до вмісту