Затверджено попередній список ВПО, які отримують перше тимчасове житло у Дрогобицькій громаді (Протокол комісії)

10:56 26 Серпня 2022

Комісія з питань надання приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради затвердила список попереднього розподілу житлових приміщень.

Відтак перші 32 квартири з фонду житла для ВПО виділили для тимчасового проживання вимушеним переселенцям.

Нагадаємо, напередодні Дня Незалежності у Стебнику привітали майбутніх мешканців житла, облаштованого у гуртожитку на вулиці Андрія Мельника, 4а. Стару будівлю гуртожитку реконструювали та облаштували тут 32 квартири для внутрішньо переміщених осіб, які проживають на базі Дрогобицької громади.

Список вимушених переселенців, які отримують житло з фонду житла Дрогобицької міської ради, призначеного для тимчасового проживання переміщених осіб, затвердила спеціальна комісія.

Процедура відбору претендентів на соціальне житло відбувається прозоро, за критеріями, визначеними Кабміном. Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради сформував рейтинговий список внутрішньо переміщених осіб, які претендують на отримання тимчасового житла у Дрогобицькій громаді. Чергу оновлюють щотижня в рубриці «Переселенцям», відповідно до поступлення нових заяв від ВПО.

Пріоритетність надання внутрішньо переміщеним особам житлових приміщень із фонду визначалась за кількістю балів, що набирає кожна особа/сім’я, за затвердженою системою нарахування балів.

Відтак 32 сім’ї з числа ВПО в ближчому часі зможуть заселитись в нові оселі в Стебнику. Наразі триває підготовча робота для здачі об’єкту в експлуатацію та облаштування квартир необхідними меблями та технікою.

Робота над формуванням фонду житла для внутрішньо переміщених осіб у Дрогобицькій громаді триває. Задля цього проводиться ремонт наявних приміщень гуртожитків та передача їх в комунальну власність, а також ведеться будівництво перших модульно-каркасних будиночків, які в перспективі мають стати складовою окремого мікрорайону для вимушених переселенців.

Подати заяву на отримання тимчасового житла та дізнатись деталі можна в Департаменті міського господарства, на вулиці Трускавецькій 4, – в кабінеті №8.

Протокол комісії

Перейти до вмісту