Заступник міського голови Володимир Коцюба провів прийом громадян

13:31 26 Січня 2022

У світлиці Дрогобицької міської ради відбувся прийом громадян заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючого справами виконкому Володимира Коцюби.

На прийом до посадовця записались мешканці громади, які мають невирішені питання і потребують додаткової консультації чи допомоги зі сторони органу місцевого самоврядування.

Зокрема мешканець Дрогобича прийшов зі скаргою на голову ОСББ, яка відмовляється включити електропостачання у нежитловому приміщення на вулиці 22 січня. За словами скаржника, голова ОСББ повністю відмовляється йти на контакт, а власник приміщення не знає, як самотужки врегулювати ситуацію.

Так як власник приміщення спілкувався виключно усно, не давав письмових звернень і не має підтверджень відмови зі сторони голови ОСББ, Володимир Коцюба дав доручення – допомогти заявнику та підготувати письмове звернення до голови ОСББ безпосередньо від міської ради. Після отримання відповіді буде прийняте рішення щодо подальших дій щодо врегулювання ситуації, що склалась.

Також на прийом до заступника міського голови прийшов мешканець Стебника, який раніше отримав відмову у виготовленні проекту землеустрою під ОЖБ, в той час як сусіди скористались аналогічним правом, подали заяву та отримали позитивне рішення.

За словами начальниці управління майна Мар’яни Свідовської – закон дозволяє обом громадянам претендувати на одну й ту ж земельну ділянку, одночасно звертатись з заявами до міської ради та, в разі наявності всіх необхідних документів, отримувати позитивне рішення.

Однак, за твердженням скаржника, сусідами було порушено його права та отримано дозвіл на земельну ділянку обманним шляхом.

Єдине, що може зробити міська рада в даній ситуації, це рекомендувати заявнику звертатись до суду з метою скасування рішення про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою під ОЖБ іншій особі. Лише після цього чоловік може звертатись з заявою повторно, надавши всі документи, які підтверджують його право на отримання цієї землі.

За словами заступника міського голови Володимира Коцюби, – міська рада не заперечуватиме оскарженню рішення та сприятиме вирішенню ситуації в максимально справедливий спосіб.

З метою предметного розгляду кожного звернення на прийом було запрошено представників профільних підрозділів ради – Департаменту міського господарства, управління майна громади, управління правового забезпечення ради.

Нагадаємо, що записатись на особистий прийом до керівництва громади можна у кабінеті №104 міської ради або за допомогою електронних сервісів на інтернет-порталі Дрогобицької міської ради у рубриці «Кабінет мешканця».

З початком нового року окрім традиційного прийому громадян керівництвом громади, затверджено графік прийому усіма управліннями та відділами. Спеціалісти здійснюють прийом щоденно, впродовж визначених годин на першому поверсі міської ради, за викликом чергового.

Перейти до вмісту