Заручитися максимальною підтримкою для України: очільники громад Дрогобиччини беруть участь у V німецько-українській конференції муніципальних партнерств

12 Жовтня 21:45

Україна та Німеччина будують локальні партнерські відносини. Мета – допомога німецьких муніципалітетів українським громадам для відбудови України.

Сьогодні, 12 жовтня, у м. Ауґсбурґ розпочала свою роботу V німецько-українська конференція муніципальних партнерств під назвою «Партнерства для розбудови та розвитку».

Організаторами конференції є Engagement Global з її Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) у співпраці з округом Швабія, Асоціація міст Німеччини та Асоціація міст України.

З Дрогобиччини участь у конференції беруть голови Дрогобицької, Трускавецької та Східницької громад.

Як прокоментував Тарас Кучма, завдяки Асоціації міст України очільники громад мають змогу безпосередньо інформувати міжнародну спільноту про події в Україні та терористичну діяльність росії проти українського народу. Очільник Дрогобицької громади під час свого виступу на панельній дискусії розповів про партнерство громади з міжнародними фондами та організаціями, залучення допомоги для ЗСУ, України та її народу.

Також міський голова поділився досвідом партнерських відносин з містом Грайфсвальд, з яким у 2019 році підписано Договір про партнерство між двома містами. Відтоді вдалося здійснити низку візитів з метою обміну досвідом у сфері охорони здоров’я, культури та туризму, науки, ІТ, комунальній.

Під час конференції Тарас Кучма поспілкувався зі своїм колегою, очільником Грайфсвальда – Стефаном Фассбіндером, якого у червні цього року повторно обрали очільником міста.

До слова Дрогобич та Грайфсвальд спільно реалізували проект з протидії пандемії COVID-2019 в межах якого для галузі охорони здоров’я залучили близько 1,5 мільйона гривень. За ці кошти вдалося придбати ШВЛ-апарат HAMILTON C-1, датчики до пульсоксиментрів, 5 кисневих концентраторів (10л/хв), функціональні ліжка з електроприводом, інфузомати, протипролежневі матраци та відсмоктувачі для очищення дихальних шляхів, приліжкові монітори для постійного моніторингу життєвих показників пацієнтів. Все це обладання призначено для реанімаційного відділення КНП «Дрогобицька міська лікарня №1».

Проект фінансувався Engagement Global зі своєю Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку.

Після повномасштабного вторгнення росії на терени України, громада Грайфсвальда надала гуманітарну допомогу для України. Так, у День міста Дрогобича до Валківської районної лікарні на Харківщині було доставлено допомогу, яку надало наше місто-побратим.

Тарас Кучма також повідомив, що по дорозі до німецього Ауґсбурґа делегація з України побувала у австрійському Відні, де долучилася до мітингу на підтримку України після масованого російського обстрілу.

Перейти до вмісту