Запрошуємо громадськість до обговорення пропозицій щодо встановлення (коригування) тарифу на пасажирські перевезення

15:45 30 Березня 2021

Відділ економіки розпочинає електронні консультації щодо встановлення (коригування) тарифу на пасажирські перевезення.

Для участі у е-консультаціях потрібно перейти за посиланням: https://consult.e-dem.ua/consultations/265.

Пропозиції та зауваження можна подавати у письмовій формі з 30.03.2021р по 13.04.2021р. включно, на електронну адресу відділу економіки Дрогобицької міської ради [email protected]: з темою листа «Тарифи у громадському транспорті» або шляхом розміщення власного коментаря за посиланням: https://consult.e-dem.ua/consultations/265.

Основною метою проведення громадських обговорень є збір ідей, їх обговорення та подальше розроблення єдиного тарифу для перевезень пасажирів на міських та приміських маршрутах загального користування у межах Дрогобицької міської територіальної громади. Публічні обговорення відбуваються відповідно до доручення міського голови від 15.03.2021 №43 щодо розрахунків та обґрунтування тарифів на перевезення пасажирів.

Фахівці відділу економіки Дрогобицької міської ради провели аналіз розрахунків, надані приватними та комунальними перевізниками. Першочергово враховано фінансову платоспроможність пасажирів, однак тарифна політика на автомобільному транспорті має задовольняти підприємницький інтерес, а й забезпечувати розвиток автомобільного транспорту, стимулювати впровадження новітніх технологій перевезень, застосування сучасних типів транспортних засобів.

На розгляд громади пропонують три варіанти тарифів, які передбачають:
– 5-7 грн. – при цьому відбудеться деградація транспортної системи;
– 8-10 грн. – стагнація транспортної системи;
– 9-12 грн. – розвиток та інвестування у транспортну систему територіальної громади.

Станом на сьогодні на території міста діє тариф 5 гривень (тариф встановлений у 2018, в той час розмір мінімальної зарплати становив 3723 грн.) , який не є рентабельним для перевізника та не передбачає розвитку транспортної системи перевезення.

Про результати громадських обговорень буде повідомлено додатково.

Консультації тривають з 30.03.2021 9:00 по 13.04.2021 9:00.

 

Перейти до вмісту