Запитуєте-Відповідаємо: порядок нарахувань та виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг

13:00 25 Вересня 2020

 Якщо пільговик отримував пільгу і хоче знову користуватися субсидією:
 Пільговикам, яким в опалювальний період вигідніше користуватися субсидією, ніж пільгами, необхідно звернутися з письмовою заявою та декларацією для оформлення житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

 Про які зміни необхідно повідомляти орган соціального захисту?
 Звертатися до управління з повідомленням про виникнення обставин, які можуть вплинути на отримання пільг, необхідно у разі:
➡️ зміни у складі сім’ї, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (одруження/розлучення/народження дитини),
➡️ зміни в переліку отримуваних житлово-комунальних послуг;
➡️ виникнення інших обставин, які унеможливлюють надання пільг.

 Як дізнатися розмір нарахованої пільги?
 Про розмір нарахованої пільги за місяць Вас буде поінформовано в повідомленні про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Якщо тарифи на житлово-комунальні послуги не змінюються, то щомісячний розмір пільги протягом опалювального періоду буде однаковим. В подальшому, якщо тарифи на житлово-комунальні послуги змінюватимуться, то щомісячний розмір пільги теж буде переглядатись.

 Як оплачувати за житлово-комунальні послуги пільговикам?
 Пільговики, які отримують пільгу у готівковій формі повинні сплачувати за житлово-комунальні послуги самостійно та в повному обсязі.
Важливо знати❗️ Перерахування коштів у грошовій безготівковій формі за надані пільги надавачам послуг здійснюється не по пропорційному принципу (коли за кожну послугу проводився розрахунок у відсотках від суми пільги), а у визначеній законодавством послідовності (по принципу пріоритетності):
1️⃣перше – за опалення (теплопостачання, газо- або електропостачання);
2️⃣друге – за централізоване водопостачання та водовідведення;
3️⃣третє – постачання електричної енергії на освітлення;
далі – постачання природного газу для приготування їжі та підігріву води; вивезення побутових відходів; послуги з управління багатоквартирним будинком; внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Всю необхідну інформацію щодо порядку нарахування та виплати пільг можна отримати за телефонами відділу персоніфікованого обліку та пільг управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької міської ради:
☎️ м.Дрогобич: 3-85-14, 2-25-47, 068-059-93-13.
☎️ м.Стебник: 44-10-09 або 095-046-14-80.

Перейти до вмісту