Заклики не допомагають, доводиться штрафувати

12:52 29 Жовтня 2021

Не зважаючи на неодноразові звернення Дрогобицької міської ради до мешканців, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців населених пунктів громади з закликами не спалювати суху рослинність, траву та гілля, такі неправомірні дії повторюються знову і знову. Також зафіксовано факти підпалів твердих побутових відходів.

Про це інформують у відділ безпеки та контролю департаменту міського господарства.

Відповідно до п. 4.2. Правил утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України, затверджених Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства від 10.04.2006 №105, на об’єктах благоустрою зеленого господарства забороняється спалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки.

Відповідно до ст. 35 Закону України «Про відходи» термічне оброблення (спалювання) побутових відходів дозволяється лише на спеціально призначених для цього підприємствах чи об’єктах.

З метою недопущення та запобігання масштабного випалювання сухої рослинності та побутових відходів у населених пунктах громади, інспекторами з паркування та благоустрою відділу безпеки та контролю департаменту міського господарства ДМР здійснюється контроль за дотриманням Правил благоустрою в частині заборони спалювання сухої рослинності.

Зокрема 27 жовтня на вулицях Л. Курбаса та М. Лисенка у м. Стебник виявлено факти спалювання сухої рослинності, а саме опалого листя і трави. На відповідальних осіб складено протокол про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 152 КУпАП.

Такими діями люди свідомо та безвідповідально наражають на небезпеку своє життя та життя інших, а також завдають величезної шкоди довкіллю.

Перейти до вмісту