Закликаємо волонтерів та громадські організації Дрогобича приділити увагу обліку надходження та розподілу гуманітарної допомоги

17:32 22 Березня 2022

У ці дні Дрогобицька громада – форпост, де надають прихисток переселенцям та акумулюють і розприділяють гуманітарну допомогу, яку скеровують для потребуючих внутрішньо переміщених осіб, для військових та безпосередньо у міста, де тривають бойові дії.

Сьогодні збором гуманітарної допомоги у Дрогобицькій громаді активно займаються відповідальні особи місцевого самоврядування. З іноземними партнерами налагоджено чітку співпрацю. Після перетину кордону вся гумдопомога чітко облікується та зберігається у надійних місцях. Також ведеться чіткий облік видачі допомоги потребуючим.

Також збором гуманітарної допомоги в громаді займаються й волонтери та громадські організації. Тому керівництво міста наголошує на необхідності чіткого контролю цього процесу, обліку всієї допомоги, яка надходить до них, її розподілу та скеруванню за потребами.

На адресу міської ради надійшла низка звернень від громадян щодо можливого продажу гуманітарної допомоги у магазинах та аптеках міста. З цього приводу керівництвом громади вжито низку заходів. Насамперед, міський голова Тарас Кучма звернувся до громади із закликом бути пильними та у випадку виявлення фактів маніпуляцій з гуманітарною допомогою, одразу повідомляти про це місцеве самоврядування.

Також при міській раді створено робочу групу, якій доручено провести профілактичні бесіди з суб’єктами торгівлі з метою запобіганням фактів, озвучених скаржниками.

Наголошуємо, номер «Гарячої лінії міста» – (0324) 410-160, (098) 78-38-370.
Номер телефону управління (0324) 2-25-45.

Перейти до вмісту