Загальноміський захід пам’яті Героїв Крут скасовано: учні читатимуть поезію онлайн, у стінах ратуші розгорнуть експозицію історичних світлин

13:09 27 Січня 2022

Цьогоріч у Дрогобичі, з нагоди 104-ї річниці Бою під Крутами, планували розгорнути масштабну інсталяцію, з метою відтворення історичного періоду 1917-21 років. Заходи анонсував відділ сім’ї та молоді Дрогобицької міської ради. За задумом – на площі Ринок мали ожити крутянці, в яких планували переодягнути молодь міста та старшокласників навчальних закладів Дрогобича та територіальної громади. Доповненням до дійства мала стати розгорнута польова кухня та макети і зброя тих часів. Однак, зважаючи на карантинні обмеження, оскільки з 26 січня Львівщина увійшла в червону зону епідобмежень, загальноміський захід скасовано, – повідомила керівник відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко.

Напередодні ми звернулись до навчальних закладів міста та територіальної громади, щоб кожен з них делегував до участі в інсталяції 1-2 учнів чи студентів, вбравши їх у відповідний стрій, який відповідатиме згаданому історичному періоду. Молодь міста та навчальні заклади радо зустріли нашу пропозицію та були готові долучитися до цікавого дійства. Прете, через карантинні обмеження, захід довелося скасувати. Тому дякуємо усім, хто готувався до нього та був готовий нас підтримати. Віримо, що наступного року все заплановане реалізуємо, – розповіла начальниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко.

Пам’ять героїв Крут в Дрогобичі таки вшанують. За словами Олександри Пашко, в ці дні триває онлайн конкурс поезії про Бій під Крутами, який оголосив відділ сім’ї та молоді. До конкурсу залучено школярів міста та територіальної громади. Паралельно – онлайн будуть проведені історичні уроки пам’яті про Крутянський чин.

У стінах Дрогобицької міської ради розгортають експозицію світлин про історичні події 1917-21рр., а також плакатів молоді про подвиг Героїв Крут.

Перейти до вмісту