Завтра в Україні – День вишиванки: Одягаємо вишиванку та святкуємо по-карантинному

14:04 20 Травня 2020

Щороку в Україні у третій четвер травня відзначають День вишиванки. У 2020 році свято припало на 21 травня. Дрогобич вже п`ятий рік поспіль долучається до Всеукраїнського дня вишиванки.

Зазвичай День вишиванки у Дрогобичі відзначають на загальноміському рівні. Школярі одягали вишиванки та прямували на уроки, дорослі – на роботу. Наприкінці дня всі зустрічались на загальноміському параді вишиванок, який проходив центральними вулицями міста. Зазвичай дійство завершувалося грандіозним концертом. Однак цього року карантин, введений через СОVID-19, вніс свої корективи. Всі масові заходи скасовано, але День вишиванки – ні.

Тому закликаємо завтра всіх, хто в душі вважає себе українцем, одягнути українську вишиванку і навіть в умовах карантину знайти спосіб продемонструвати свій своєрідний генетичний код. Якщо ви працюєте звично на робочому місці – одягніть вишиванку на роботу, якщо ж ви змушені працювати дистанційно або є учнем, студентом – то все одно вдягніть вишиванку, зробіть фото та оприлюдніть їх у соціальних мережах Facebook чи Іnstagram з тегом #День_вишиванки_у_Дрогобичі. Проявити свою креативність можна різноманітними способами.

Більше того, у відділі молодіжної політики, сім`ї та спорту ДМР запустили у соціальній мережі Facebook фотофлешмоб до Дня вишиванки. Умова участі у флешмобі – виставити фото з елементами промоції вишиванки, яка підпадатиме під одну з п`яти визначених категорій:
1. Фото родини у вишиванках;
2. У вишиванці на фоні улюбленого місця у Дрогобичі;
3. Фото діток у вишиванках у віці до 1 року;
4. Креативна вишивана маска;
5. «люблю вишивати» (фото самостійно виготовленої вишивки).

Фото закликають виставляти у соціальній мережі Facebook у групі «День вишиванки у Дрогобичі», вказуючи номер однієї з п’яти категорії, у якій берете участь.

Кожен учасник отримає сертифікат, який підтверджуватиме участь у Всеукраїнському дні вишиванки.

«Заполонити мережу українською вишиванкою!» – нехай такий девіз стане завтра метою кожного дрогобичанина.

Також у День вишиванки у студії Кризового медіа-центру «Дрогобич:» об 11:00 відбудеться етер за участі начальниці відділу молодіжної політики, сім’ї та спорту Олександри Пашко. Долучитися до етеру ви зможете через офіційну сторінку Facebook Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту