Забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця

17:22 16 Грудня 2020

Виплата заробітної плати та легалізація зайнятості населення є пріоритетними завданнями державної політики та знаходяться в постійному полі зору органів державної влади та місцевого самоврядування.

З цією метою та покращенням ситуації на ринку праці під головуванням першого заступника голови Дрогобицької міської ради Ігоря Германа 16 грудня відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

В обговоренні питань порядку денного взяли участь представники сектору з питань праці, управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької міської ради, Дрогобицького відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості та Дрогобицького відділу податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Львівській області.

На засідання було запрошено суб’єктів господарювання міста, які за даними звітності ГУ ДПС у Львівській області за жовтень 2020 року відобразили нараховану середню заробітну плату найманим працівникам менше законодавчого встановленого мінімуму.

Керівники, головні бухгалтери надали пояснення щодо причин виплати робітникам доходів менше мінімально визначених та вказали заходи, які будуть вжиті, щодо підвищення заробітної плати.

Крім того, в ході засідання проведено роз’яснювальну бесіду серед суб’єктів господарювання щодо неухильного дотримання вимог чинного законодавства по виплаті заробітної плати, своєчасної та повної сплати податків і зборів, легального використання робочої сили, дотримання в оплаті праці міжпосадових та міжкваліфікаційних співвідношень.

Підбиваючи підсумки засідання, голова робочої групи Ігор Герман наголосив, що забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників. Оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі – після виконання зобов’язань щодо оплати праці.

Сектор з питань праці

Перейти до вмісту