Забезпечення дітей з інвалідністю заходами з реабілітації

12:18 9 Квітня 2021
Продовжуємо роботу щодо забезпечення дітей з інвалідністю заходами з реабілітації за принципом «гроші ходять за людиною».
Завдяки внесенню, постановою КМУ від 20.01.2021 № 30, змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженого постановою КМУ від 27.03.2019 №309 (надалі – Порядок), сформовано підгрунтя для досягнення більш позитивних результатів в цій роботі, а саме:
👉 забезпечено можливість першочергового отримання реабілітаційних послуг дітьми з інвалідністю, які не отримали таких послуг в попередньому бюджетному році через відсутність бюджетних коштів;
👉 доповнено Порядок щодо можливості включення у граничну вартість реабілітаційних послуг вартості перевезення дитини з інвалідністю, яка потребує сторонньої допомоги, та одного з її батьків чи законного представника.
Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження І та ІІ ступеня – 16 тис. грн, ІІІ ступеня – 25 тис. грн.
Реабілітаційними послугами в межах їх граничної вартості одна дитина може бути забезпечена декілька разів протягом бюджетного року.
Відповідно Порядку для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків подає за місцем проживання до управління соціального захисту населення заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:
📁 паспорта громадянина України або свідоцтва про народження, або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
📁індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
📁виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).
Станом на 01.04.2021 року укладено 15 договорів на суму 248,8 тис. грн та пройшли реабілітацію 15 дітей з інвалідністю.
❗❗❗Крім цього!!! На сьогодні діти та дорослі з інвалідністю (усіх нозологічних форм захворювання) можуть бути забезпечені реабілітаційними послугами відповідно до Порядку надання окремим категоріям осіб послуг із комплексної реабілітації (абілітації), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 80.
Просимо звертатися людей, які потребують фінансової підтримки для лікування та реабілітації дітей , в тому числі з ДЦП, до управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької міської ради за адресою:
🔻 м.Дрогобич, пл. Ринок, 1, каб. 10.
🔻 м. Стебник, вул. Симоменка, 24
Телефон для довідок:
☎️ м. Дрогобич 410614 або 097-543-10-68;
☎️ м. Стебник 441009 або 095-046-14-80.
Управління проводить прийом громадян щодня з 8.00 до 17.00, у п’ятницю – з 8.00 до 15.45 (без обідньої перерви). Вихідні дні: субота, неділя.
Перейти до вмісту