Живе театральним колективом та сценою: Миколі Гнатенку – 65!

18:35 25 Січня 2022

25 січня Заслуженому діячу мистецтв України, директору та художньому керівнику Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича – Миколі Гнатенку виповнилося 65! З ювілеєм творчого керівника дрогобицької сцени привітали театрали та міський голова Тарас Кучма. Імениннику очільник громади найперше подякував за тісну співпрацю, побажав творчої наснаги та сил і надалі розвивати культурне життя не лишень Дрогобицької громади, але й України. Доповненням до слів вітань стали, подаровані ювіляру від імені влади міста, почесна грамота, біблія – як книга мудрості та квіти.

Восьме десятиліття Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича є важливою сторінкою в історії Дрогобича. Знаю, що протягом усіх цих років колектив театру гідно презентує театральне мистецтво не лише у багатьох містах України, але й у багатьох європейських країнах. І все це завдячуючи розумному керівнику – Миколі Гнатенку, який є вашим творчим порадником, вмілим менеджером та професіоналом із великої літери. Вірю, що попереду вашого колективу чекає розширення гастрольної географії. Бо ви вмієте дивувати, надихати та вражати своїм талантом і творчими підходами, – побажав ювіляру Тарас Кучма.

Микола Гнатенко – людина закохана у сцену і театр. Пройшов шлях від актора до директора Львівського музично-драматичного театру, колектив якого очолив у 1997 році. Жага до творчості та театральних інсталяцій у пана Миколи вирувала ще з юних літ. Свій талант Микола Гнатенко відшліфовував у Київському державному інституті театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого. Діяльність актора розпочав в 1978 році в Ніжинському драматичному театрі ім. М. Коцюбинського, а з 1981 року працював у Хмельницькому музично-драматичному театрі ім. Г. Петровського.

У 1983 році продовжує творчу діяльність на сцені Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича.

Завдяки активним організаторським здібностям, театр під керівництвом Миколи Гнатенка веде успішну гастрольну діяльність, приймає участь у різноманітних фестивалях.

Як керівник творчого колективу, Микола Гнатенко чудово обізнаний з мистецькими, театральними подіями сьогодення, відзначений орденом “Зірка економіки України” другого ступеня.

У 2009 році йому присвоєно почесне звання “Заслужений діяч мистецтв України”, у 2016 році став лауреатом премії НСТД України ім. Миколи Садовського. Також нагороджений відзнакою Президента України-ювілейною медаллю “25 років незалежності України”- 2016 рік, орденом “За заслуги” ІІІ-ступеня – 2017 рік.

Перейти до вмісту