Естетика міського простору: у Дрогобичі продовжують впорядковувати зовнішній вигляд вивісок

11:25 3 Січня 2023

У Дрогобичі продовжують впорядковувати зовнішню рекламу вивісок закладів харчування, магазинів та суб’єктів підприємницької діяльності.

Три тижні тому у місті Котермака продовжили роботи із впорядкування зовнішніх вивісок. Як розповіла керівниця управління інвестицій та економічного розвитку ДМР Леся Лазунда – представники їхнього управління спільно із відділом архітектури та муніципалами міста здійснили черговий рейд та вручили керівникам роз’яснювальні матеріали, як повинна виглядати зовнішня реклама. Відтак, порушникам розміщення рекламних вивісок вручили відповідні приписи із вимогою замінити вивіски, які встановлено з порушенням правил. На приведення вивісок до норм відповідності – дано місяць часу. Як зазначають в управлінні інвестицій та економічного розвитку – приписів складено більше 20.

За твердженнями Лесі Лазунди – ще у листопаді 2019 року на сесії міської ради було затверджено Порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок) на зовнішній поверхні будівель або споруд в Дрогобичі.

Основними критеріями розміщення вивісок є мова вивісок, їхні розміри, місце розташування, освітлення, а також площа поверхні вивісок. Вивіски, розміщені з порушенням вимог порядку підлягають заміні – наголошують в управлінні економічного розвитку та інвестицій ДМР.

Одним із важливих елементів міського простору є фасади будинків. Рекламні ж вивіски напряму впливають на зовнішній вигляд міських фасадів. Так як роботи із впорядкування вивісок на Площі Ринок у минулі роки були проведені – ми ініціювали продовження розпочатих робіт на вулиці Івана Мазепи, Лесі Українки та прилеглих до них, – наголосила Леся Лазунда.

Для впорядкування вивісок до затверджених вимог на проінспектованих вулицях – власники бізнесу повинні розробити з проектантами нові вивіски, відтак затвердити їх у відділі архітектури та замінити старі на нові.

Інспектування вивісок у Дрогобичі триватиме і надалі – роботи продовжать після зимових свят. Відтак в управлінні економічного розвитку та інвестицій закликають суб’єктів підприємницької діяльності не чекати інспекторів із перевірками, а переглянути свої вивіски зовнішньої реклами та привести їх у відповідність до затверджених норм. Також у планах – проінспектувати і стан вивісок у місті Стебник.

Перейти до вмісту