Емоції для малечі: Святий Чудотворець завітав у Дрогобич | Відео

14:07 19 Грудня 2022

Свято Миколая – найочікуваніший день для малечі. Щороку у Дрогобичі на центральній площі проводили масове дійство для дітей, фіналом якого ставало запалення вогників на головній ялинці міста.

Цього року свої корективи у дитяче дійство внесла повномасштабна війна. У громаді, як і в країні загалом, точилися дискусії щодо доцільності встановлення новорічної ялинки в місті та святкувань. З цього приводу міською радою було проведено електронні консультації з громадою, круглий стіл за участі духовенства та істориків, питали й думки військових та психологів. Врешті-решт зійшлися на тому, що свято у дітей має бути, бо їхнє дитинство і так щоденно затьмарює війна.

Відтак, врахувавши всі думки та побажання громади, у Дрогобицькій міській раді було прийнято рішення встановити ялинку на площі біля Народного дому, де 18 грудня відбулося святкове дійство для дітей.

Зустріли Святого Миколая оваціями. Приїхав Чудотворець на фіакрі у супроводі вірного ангела помічника. Відтак актори Дрогобицького муздрамтеатру розіграли просто неба святкову виставу, за сценарієм якої Королева Хурделиця замітала всі дороги навколо та спільно із антипком хотіла зашкодити Миколаєві потрапити на свято до дітей. Однак – добро таки перемогло зло і Чудотворець завітав на свято до дрогобицької малечі.

Перед публікою також виступали й ансамбль «Зірочки» Дрогобицької музичної школи №1 та вихованці музичної школи №2 імені Романа Сороки.

Благословив та привітав присутніх з прийдешнім святом настоятель храму Вознесіння Христового отець Дмитро.

Родзинкою дійства стало запалення вогнів на ялинці.

Опісля дрогобичан та гостей міста вітали дзеркальні люди від театру «Ментонея» з міста Тернопіль.

«Свято Миколая – це свято для дітей. Зважаючи на ту кількість малечі, містян та гостей, які зібралися на зустріч з Чудотворцем, наголошу – наше спільне рішення про проведення заходу було правильним, ми не маємо права обділяти дітей, які і так втомлені війною, а також ми вкотре демонструємо ворогу і всьому світу незламність українського народу. Вірю, що мрії, якими живе сьогодні кожен українець скоро здійсняться і ми отримаємо омріяну перемогу над ворогом», – прокоментував Тарас Кучма.

Організатором заходу виступило управління культури та розвитку туризму спільно з народним домом імені Івана Франка.

Ведучою дійства була Уляна Воят.

Перейти до вмісту