Експерти USAID провели навчання для службовців міськради Дрогобича

11:54 22 Листопада 2019

Між Дрогобицькою міською радою та Проєктом міжнародної технічної допомоги «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID триває активна співпраця, яка є частиною ініціативи «Дрообич – Smart City».

Впродовж цього тижня представники агентства США з міжнародного розвитку USAID на чолі з керівником проекту USAID «ВзаємоДія» Лоуренсом Хелдом аналізували роботу е-сервісів, які запроваджені міською радою у Дрогобичі, та відкритих даних. За переконаннями експертів, саме можливість скористатись послугами електронно — унеможливлює прояв людського фактору з корупційними намірами.

У межах візиту у четвер, 21 листопада, у ДМР відбувся семінар-навчання з питань запобігання і протидії корупції для службовців міськради.

Участь у заході взяли заступники міського голови Ігор Герман та Володимир Коцюба.

У ході проведення семінару-навчання з тематичними роз’ясненнями виступив експерт Агентства США з міжнародного розвитку USAID Роберт Сіверс, який особливу увагу приділив питанням визначення поняття корупції, корупційного правопорушення, конфлікту інтересів, суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення та суб’єктів, які здійснюватимуть заходи щодо запобігання та протидії корупції. Він ознайомив присутніх із новаціями в законодавстві щодо боротьби з корупцією, з видами відповідальності за корупційні правопорушення, про відшкодування збитків, шкоди, завданих державі внаслідок корупційного правопорушення.

Окремо Роберт Сіверс ознайомив службовців з роботою уповноваженої особи з питань запобігання та протидії корупції, яка працюватиме у міськраді під патронатом Національного агентства з питань запобігання корупції.

Також експерт Агентства США з міжнародного розвитку USAID наголосив на відповідальність за надання завідомо недостовірних відомостей в декларації та за неподання або несвоєчасне подання е-декларації.

Перейти до вмісту