Екскурсія від міського голови: містян та гостей Дрогобича запрошують долучитись до благодійного заходу на підтримку музею Сковороди

15:08 11 Травня 2022

Почути історію міста Котермака з уст міського голови Тараса Кучми – у суботу, 14 травня о 19:00 гідом ратуші особисто буде очільник громади. Тарас Кучма розповість про історію Дрогобича та найважливішу споруду міста – ратушу, а також про одного із дрогобицьких бургомістрів.

Захід-екскурсія переслідує благочинну мету – зібрати кошти на відновлення Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди у Харкові, який нещодавно знищили російські загарбники.

Це був маєток XVIII століття, у якому останні роки свого життя працював відомий вчений. Найцінніші експонати музею вдалось врятувати, але меморіальний будинок зазнав непоправних втрат.

Музей Сковороди — це єдиний музей, присвячений життю та творчості українського мандрівного філософа, богослова, поета та педагога.

Усі виручені кошти із дрогобицької екскурсії передадуть на відбудову музею Сковороди у Харкові – стверджують у ТІЦі міста.

Також містяни та гості Дрогобича можуть долучитись до низки ініціатив у рамках відновлення унікального музею:
-завітати на каву до Гастро-кав’ярні «Кавун», EKLER coffeetogo, та «Your burger» (відсоток з продажу кави перераховуватимуть музею Сковороди);
-придбати квиток у Туристично-інформаційному центрі м. Дрогобича на підняття на ратушу (кожен 5 квиток буде йти на відновлення музею).

Тож запрошуємо взяти участь в пізнавальній екскурсії про Дрогобич та зробити свій внесок для відновлення культурної спадщини України.

Перейти до вмісту