Україна напередодні місцевих виборів: Позиція міського голови Дрогобича Тараса Кучми

18:01 21 Липня 2020

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма у межах роботи Кризового медіа-центру «Дрогобич:» у вівторок, 21 липня, взяв участь у онлайн-марафоні, ініційованому платформою «Мережа захисту національних інтересів України «АНТС» — «Україна напередодні місцевих виборів».

Під час онлайн-марафону міські голови, експерти та фахівці з ріхних куточків України аналізували та ділилися припущеннями, як нові законодавчі зміни у виборчому кодексі, прийняті Верховною Радою минулого тижня, вплинуть на місцеві вибори.

Як відомо, майбутні місцеві вибори в Україні повинні відбутися 25 жовтня 2020 року.

Зокрема йшлося про партизацію місцевих виборів, коли виборці голосуватимуть не за конкретного кандидата, а за політичну партію, відтак депутатів обиратимуть за партійними списками.

«Все, що зараз робиться, це робиться для знищення влади на місцях. Громадянин не має права обирати депутата, а якщо й обирає, то завуальовано. Однак, оптимізм один — люди починають втомлюватися від популізму, який заполонив всі джерела інформації і починають думати, спостерігати за тим, хто і що робить, а не просто виголошує яскраві лозунги. Сподіваюсь, що на цих місцевих виборах люди вже не орієнтуватимуться на бренд політичної партії, а обиратимуть лідерів, з якими зможуть розвивати свої території на місцях», – зазначив під час онлайн-марафону міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Деталі у відеосюжеті.

Перейти до вмісту