Діти і карантин: Яку роль у цьому відіграють батьки?

15:52 17 Червня 2020

На жаль, зараз – веселощі без дотримання дистанції та маскового режиму загрожує збільшенню кількості захворівших на COVID-19. Багато українців, зокрема дітей, зловживають послабленням карантину, не дотримуються соціальної дистанції та не використовують засобів індивідуального захисту. Внаслідок цього протягом 5 днів у країні фіксується стрімкий ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Пам’ятайте про дисципліну!  Її ніхто не скасовував на час карантину. І діти мають розуміти, що є певні правила, які забезпечують безпеку і нашу відповідальність одне за одного, а відтак є наслідки за їх порушення. Це дуже важливо, оскільки в часі стресу, ми дорослі часто можемо втратити певну послідовність, зменшити вимоги до того, що робить дитина. Дисципліна – не про покарання (хоч і може включати негативні наслідки). Дисципліна – про розвиток самоконтролю і відповідальності за себе та інших.

Дорослі повинні допомогти дітям зрозуміти, чому важливий карантин і усі заходи, які він включає – та дотримуватись їх. Це дає дітям розуміння, чому важливі ті чи інші дії, чому мають сенс обмеження. Це дає їм відчуття певного контролю над ситуацією, долучення до спільних дій, щоби подолати пандемію. Батьки та опікуни/піклувальники повинні бути прикладом для дітей. Більшість навиків діти вчаться від нас не завдяки лекціям, а через те, що бачать, як ми живемо. Адже ми вчимо їх найважливішого – мистецтва життя.

Коли діти нудьгують, рівень хвилювання та деструктивна поведінка можуть збільшуватися. Дорослі можуть надати варіанти безпечних активностей, а також залучити дітей до креативних видів діяльності. Дітям потрібно значну кількість часу бути задіяними у грі чи інших приємних заняттях.

Благополуччя дітей залежить від благополуччя їхніх батьків та опікунів/піклувальників, які повинні спершу подбати про себе для того, щоб мати внутрішній ресурс і могти дбати про інших.

Просимо дотримуватись режиму карантинних заходів: не відвідуйте місця скупчення людей без потреби, утримайтесь від масових заходів, тримайте соціальну дистанцію та масковий режим.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я Ваших близьких!

Про виникнення ситуації, яка потребує вжиття невідкладних/негайних заходів захисту прав та інтересів дітей, просимо повідомляти службу у справах дітей виконавчого комітету Дрогобицької міської ради (м.Дрогобич, пл.Ринок, 1 кб.318 тел.39065)

Перейти до вмісту