Діти пільгових категорій цьогоріч мали змогу відпочити та оздоровитися в Україні та закордоном

16:35 19 Серпня 2022

Від початку російської агресії в Україні діти пільгових категорій не мали змоги оздоровлюватись та відпочивати у відповідних дитячих закладах за межами Львівської області, зокрема на узбережжі Чорного моря.

Ситуація змінилась в літню пору. Дітей захисників України було скеровано на відпочинок закордон (за сприяння департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА), зокрема до Республіки Польща (м. Закопане), до регіону Окситанія Французької Республіки, до м.Томблен Французької Республіки, а саме на відпочинок потрапили: 3 ос. – діти, один із батьків яких загинув у зоні проведення бойових дій, 2 ос. –  діти, батько яких зник безвісти у зоні проведення бойових дій, 1 ос. – дитина, батько якої отримав інвалідність внаслідок війни.

З середини серпня цього року відділом у справах сім‘ї, молоді ДМР  скеровано на відпочинок за кошти із обласного бюджету до Дитячого оздоровчого табору «Артек-Прикарпаття» (м.Трускавець) 35 дітей пільгових категорій, а саме: 6 дітей-сиріт, 6 дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, 1 дитину з інвалідністю, 2 дітей учасників бойових дій, 17 дітей з багатодітних сімей.

Окрім цього, ще 2-оє дітей (1 дитину, батько якої загинув у зоні проведення бойових дій, та 1 дитину, батько якої отримав інвалідність внаслідок війни) скеровано на відпочинок до с. Яноші Закарпатської області.

Надалі відпочинок для дітей пільгових категорій передбачено в ДОТ «Артек-Прикарпаття» (м. Трускавець)  та в ДПУ «МДЦ «Артек», який перенесено з Пущої-Водиці (м. Київ) до Закарпатської області, Свалявського району, с. Березники.

Загалом, починаючи з січня 2022 року 13 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки Дрогобицької громади відпочивавали в ДОТ «Артек- Прикарпаття» (м. Трускавець) та в ДОТ «Соколята» (м. Хирів) за кошти із державного бюджету, з них:

3ос. – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування,

4 ос. – діти з малозабезпечених сімей,

3 ос. – діти з багатодітних сімей,

3 ос. – діти учасників АТО.

За детальнішою інформацією щодо відпочинку дітей пільгових категорій можна і слід  звертатися до відділу у справах сім’ї та молоді ДМР (каб. 210).

Відділ сім’ї та молоді 

 

Перейти до вмісту