Ділитись знаннями та вдосконалюватись: у мерії Дрогобича створили book-crossing

13:13 1 Червня 2022

У дрогобицькій ратуші започаткували book-crossing. Книжковий простір створили з метою, щоб працівники ділились отриманими знаннями від прочитаної мотивуючої літератури, зокрема книг в галузі менеджменту. Відтак ставили нові цілі та завдання перед своїми командами і колективами працівників за системою ОКR – цілі і ключові результати.

Книгою, яка надихнула до створення book-crossing в стінах ратуші стала праця Джон Доера «Міряй важливе ОКR: проста ідея зростання вдесятеро».

Праця Джон Доера – книга-інструкція, яка вчить ставити потрібні цілі і ключові результати у своїй компанії або організації. Коли сформована чітка ціль то і шляхи її досягнення є чіткішими. Після прочитання книги з’являється бажання вдосконалюватися, ставити в робочих колективах нові ціла за системою ОКR. За покроковою інструкцією цієї праці маємо на меті вибудувати нові цілі для роботи управлінців та підвищити результативності праці, – ділиться думками керівник Управління культури та розвитку туризму Ігор Чава, відповідальний за book-crossing.

Ідею book-crossing в стінах ратуші підтримав і очільник громади Тарас Кучма.

За його словами – book-crossing покликаний ініціювати обмін новими ідеями, думками та свіжими віяннями серед управлінців.

Як стверджує Тарас Кучма, у цей непростий час важливо постійно навчатись, черпати нові знання та працювати над саморозвитком та самовдосконаленням. Якнайкраще цьому сприяє книга.

Книгозбірня у стінах мерії вже починає поповнюватись корисною літературою, серед яких є книги з саморозвитку, тайм-менеджменту, комунікацій та ін.

Оскільки буккросінгом буде користуватись багато людей, для зручності учасників розписано правила, щоб уникнути непорозумінь та зробити процес читання комфортним для усіх. Для цього потрібно взяту для читання книгу зареєструвати за відповідним посиланням – [email protected].

До підтримки цікавої ініціативи в стінах мерії планують залучати і місцевих підприємців, які зможуть на благодійній основі поповнювати бібліотеку свіжими літературними новинками.

Додамо, book-crossing з’явився в Україні приблизно у 2006 році. Цікаво, що в дореволюційні часи аналог цієї ініціативи вже існував серед української інтелігенції. В цей час книги дуже високо цінувались і їх було прийнято читати, передаючи по колу. А після того, як із книгою ознайомились усі зацікавлені особи, вона поверталась власнику з відгуками та підписами.

Перейти до вмісту