Другий тиждень поспіль на Дрогобиччині фіксують зниження ковідної недуги

10:53 3 Квітня 2023

За інформацією керівника відділу охорони здоров’я Володимира Чуби – другий тиждень поспіль на Дрогобиччині спостерігають спад ковідної недуги. Так, за останні сім днів, зафіксовано 19 нових випадків інфікування ковідом. Тоді як позаминулого тижня кількість первинно виявлених хворих становила – 32 недужих.

Станом на початок цього тижня в стаціонарі інфекційного відділу Стебницької міської лікарні перебуває 18 пацієнтів. Із них 5 в реанімації. До апарату ШВЛ, на щастя, не під’єднаний ніхто. Стан усіх шпиталізованих – середнього ступеня важкості, – зазначив Володимир Чуба.

У ці дні – стебницьким медикам вдалось практично з того світу врятувати надважкого пацієнта із ковідною недугою – у хворого було уражено 90% легень. Тривалий час він перебував в реанімаційному відділенні. Проте, як зазначив Володимир Чуба, завдяки професійності стебницьких медиків – недужого практично витягнули з лещат смерті.

Головний медик міста зазначає – такий критичний стан пацієнта – наслідок його тривалого самолікування дома та несвоєчасне звернення за медичною допомогою до лікарів. Зважаючи на це, медики закликають мешканців громади – не нехтувати зверненнями за професійною медичною допомогою до своїх сімейних лікарів при перших ознаках захворювання.

Паралельно в територіальній громаді триває і вакцинальна кампанія. Пункти вакцинації у Дрогобичі традиційно працюють в центральній міській поліклініці, поліклінічному відділенні на вулиці Пилипа Орлика, у Стебницькій та районній поліклініках. Там наявна вакцина CoronaVac та Pfizer. За минулий тиждень від ковіду імунізувались 70 пацієнтів.

Перейти до вмісту