Дрогобич і туризм: як місто розвинуло свій туристичний потенціал?!

16:46 27 Вересня 2021

27 вересня відзначаємо Всесвітній день туризму – свято всіх, хто причетний до розвитку туристичної галузі.

Дрогобич за останні 5 років продемонстрував революційний прорив у галузі туризму та продовжує тримати високу планку, залучаючи до міста все більше туристичних потоків.

Такий результат Дрогобич показав за останні 5 років. Міську ратушу перетворили на оглядовий майданчик, започатковано низку цікавих екскурсій (як денні, так і вечірні), в місті розробили стратегію туристичного розвитку, створили та затвердили логотип і брендинг Дрогобича, відстояли солеварню, презентували старі та нові туристичні магніти.

Сьогодні досвід побудови туристичного бренду Дрогобича переймають інші міста, а Дрогобич продовжує реалізовувати цікаві проекти.

Через «жовту» карантинну зону, з нагоди свята, масових заходів в місті проводити не планують. Однак протягом жовтня місто буде насичене культурними подіями, цікавими як для дрогобичан, так і для гостей міста.

«Жовтень у нас буде насичений квестами, вечірніми екскурсіями, встановленням нових туристичних об’єктів та інсталяцій» – анонсує начальник управління культури та розвитку туризму Дрогобицької міської ради Ігор Чава.

Натомість зараз, з нагоди Всесвітнього дня туризму, в Дрогобичі планують відзначити подяками тих, хто долучався та долучається до підвищення туристичної привабливості міста.

«Це громадські організації, заклади бізнесу, небайдужі дрогобичани, які розуміють, що лише спільна робота може дати гарний результат, і що кожен з нас на своєму місці формує обличчя нашого міста в очах пересічного туриста. Ми хочемо сказати цим людям велике дякую» – наголосив Ігор Чава.

Цьогоріч приклад туристичного прориву Дрогобича, який продемонстрував ТІЦ, а загалом і Управління культури та туризму під керівництвом Ігоря Чави, допомогли Дрогобичу потрапити в ТОП-24 міст України, які ставлять в приклад за динамікою розвитку та туристичною привабливістю. У Львівській області до цього рейтингу потрапив лише Дрогобич.

Тож вітаємо усіх, хто працює у сфері туризму з професійним святом. Бажаємо розвитку нашому місту та громаді, побільше успішних проектів та постійного зростання кількості туристів, які приїжджатимуть до нас та розповідатимуть всьому світові про унікальність та цікавість Дрогобича та Дрогобицької громади.

Нагадаємо, Всесвітній день туризму — свято, що відзначається щорічно 27 вересня з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.

Перейти до вмісту