Дрогобич і словенський Храстник на шляху до партнерства: офіційну делегацію приймали у стінах Ратуші

12:59 22 Вересня 2022

У межах відзначення 931 річниці Дня Дрогобича та 600 річчя з надання місту Магдебурзького права, до міста Котермака завітала офіційна делегація зі словенського міста Храстник. У ратуші відбулася зустріч міського голови Дрогобича Тараса Кучми з заступником міського голови Храстника Божо Майденом та начальником відділу культури та спорту Міхо Міртом.

Тарас Кучма привітав гостей у Дрогобичі. Очільник розповів про події та розвиток громади, про протистояння у війні з росією, активність мешканців громади у допомозі ЗСУ та ВПО, залучення міжнародної допомоги та надання її містам, які сьогодні опинилися під окупацією та переживають гуманітарну катастрофу.

Про Стратегію розвитку громади та управлінські процеси на основі даних і цінностей гостей проінформував Володимир Кондзьолка – керівник КУ «Інститут міста Дрогобича». Яку роль у цих процесах відведено інформаційно-комунікаційній платформі «Розумне місто», гостям розповів Зеновій Квасній – начальник управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій.

Участь в офіційній зустрічі взяли також Юрій Яцків – менеджер КУ «Інститут міста Дрогобича», Леся Лазунда – начальниця управління інвестицій та економічного розвитку, Ірина Кушнір – начальниця оргвідділу та Світлана Маменька – депутатка міської ради.

Також на зустріч запросили Петра Пасічника – директора товариства з обмеженою відповідальністю “Етол-Україна”, який поділився досвідом партнерства зі словенськими компаніями.

Почесні гості, зокрема Божо Майден, привітав Дрогобицьку громаду з Днем міста та переказав вітання від мера Храстника Марка Функла. Посадовець презентував учасникам зустрічі рідне місто. За його словами, Храстник – місто, яке розташоване на заході центральної Словенії. На території міста функціонує низка підприємств, серед яких завод з виробництва скла, хімічне підприємство та шахти, у яких видобували вугілля. Більша частина території вкрита лісами, серед яких дуб. Саме це дерево відображено на гербі та прапорі міста. У громаді проживає понад десять тисяч осіб. У місті розвинена галузь туризму, адже воно розташоване у гірські місцевості. Через місто протікає ріка і скрізь можна оглянути старовині будівлі та архітектуру.

На завершення офіційної зустрічі сторони обмінялися презентами та зробили спільне фото.

За словами менеджера Інституту міста Юрія Яцківа, який раніше барв участь у стажуванні та обміну досвідом у Храстнику, почесні гості у Дрогобичі зустрілися з переміщеними особами та оглянули туристичні принади міста, серед яких – Церква Святого Юра.

Нагадаємо, у квітні цього року відбувся візит мера Храстника Марка Функла. Під час цього візиту делегація зі Словенії доставила до Дрогобича гуманітарну допомогу, яку згодом скерували до міст Тростянець та Буча. Також очільника Храстника та Дрогобича підписали Угоду про майбутню співпрацю та партнерство у галузях освіти, культури, економіки та надання допомоги Україні.

Цього разу делегація з Храстника також доставила до Дрогобича гумдопомогу для ВПО.

Перейти до вмісту