Дрогобич у ТОП-10 рейтингу інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України

17:11 13 Січня 2020

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформував рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України на основі 38 критерійних показників.

Рейтинг сформовано на основі даних 1321 міст України з населенням до 100 тисяч жителів.

Всього до рейтингу потрапили 200 найкращих громад України станом на 1 січня 2020 року.

Закривши першу десятку, Дрогобич посів 10 місце у ТОП-200 рейтингу інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України.

Серед 38 показників, за якими формували рейтинг міст, є наявність SECAP на власних інформаційних ресурсах громади, та доступність пошуку; укладені ЕСКО контракти в громаді; наявність на територіях громади вітропарків та сонячних станцій та їхня потужність; наявність власного бренду громади, наявність громадських проектів; наявність проєктів «Відкрита громада» або SMART City; впровадження проектів за участю міжнародних партнерів та інші.

«Більшість з цих показників – показники відкритості і якості власних сервісів та інформаційних ресурсів. Це, власне і є, тим, над чим працює відділ ІТ та аналізу ДМР у співпраці з КУ «Інститут міста Дрогобича». А це суттєво сприяє стратегічному розвитку та створення умов для інвесторів. Процес цей тривалий і дає результати не сьогодні чи одразу, а в перспективі», — прокоментував керівник КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка.

Перейти до вмісту