Дрогобич увійшов у ТОП-10 найперспективніших міст з динамічним розвитком туризму

10:56 27 Грудня 2019

Zruchno.Travel представляє топ-десятку українських міст, які мають найкращі перспективи для розвитку туризму 2020 року.

Київ, Львів, Одеса – безперечні лідери внутрішнього туризму в Україні. Але є і менш розкручені міста, які останнім часом докладають чимало зусиль для того, щоб здійснити прорив у вищу туристичну лігу. Напередодні нового 2020 року Zruchno.Travel за допомогою експертів визначив десять міст, які протягом минулого року заклали основу для найбільш динамічного розвитку місцевого туризму.

До числа цих міст увійшов і Дрогобич.

Райцентр Дрогобич на Львівщині популяризує свою середньовічну солеварню та її солону продукцію. Туристам тепер допомагають нові вказівники та інтерактивна мапа із селфі-квестами.

Ігор Чава, керівник Туристично-інформаційного центру міста Дрогобич

– Наша мета у 2020 році стосується Дрогобицького солевиварювального заводу. Актив міста, громадськість і влада, наш ТІЦ хочуть зберегти та розвинути це підприємство, оскільки воно є великим туристичним магнітом як для міста, так і для всієї України. Це одне з найстаріших діючих підприємств Європи, де збереглася унікальна технологія видобутку солі. Новий уряд декларує прагнення розвивати внутрішній та в’їзний туризм, і в Дрогобичі є те, що може притягнути до України велику кількість туристів. Також прагнемо ділитися досвідом щодо брендингу територій, зараз активно співпрацюємо в цій галузі з іншими містами.

Відвідуваність: 17 тис. відвідувачів ТІЦ на рік
Бюджет туристичної галузі у 2019 році: 1,5 млн грн

Джерело: Zruchno.Travel

 

Перейти до вмісту