Дрогобич туристичний: цьогоріч місто Котермака відвідали понад 11 тисяч туристів

9:06 17 Листопада 2021

В Туристично інформаційному центрі міста проаналізували туристичні потоки в Дрогобичі за останні три роки. Як стверджує керівник КП «ТІЦ» Ірина Марків, у 2019 році послугами «ТІЦу» скористалися близько 20 тис. осіб. Із цієї кількості 52% відвідувачів – туристи із Польщі.

У минулому році, у зв’язку із жорсткими карантинними обмеженнями, Дрогобич відвідало майже 10 тисяч осіб. 95% із цієї кількості внутрішні туристи. Така статистика засвідчує лишень одне – навіть в час карантину люди готові мандрувати, відкривати для себе нові куточки рідної країни, або закордону, – резюмує Ірина Марків.

За словами керівника ТІЦ, незважаючи на карантинні обмеження, Дрогобич вдалося втримати в інформаційному просторі: проведено близько 10-ти онлайн екскурсій містом, організовано онлайн-квести «Home quizzes», триває тісна співпраця із ЗМІ та туристично-інформаційними порталами.

З початку 2021року послугами ТІЦу скористалось близько 11 тисяч осіб. Зокрема це були туристи із України, а також закордону – Польщі, Італії, Німеччини, Ізраїлю, США тощо. Це свідчить про позитивну динаміку зростання туристичних потоків в Дрогобич та його привабливість для наших гостей, – зауважує Ірина Марків.

В складний час карантинної кризи Туристично інформаційний центр міста зумів реалізувати багато цікавих проектів, а саме Дрогобич поповнився новими експонатами «Вуличного музею» – у місті з’явились нові інформаційні таблиці, телефонна будка, мурал «Декорації міста», встановлено селфі точки та нафтові бочки. Такі туристичні магніти та цікавинки приваблюють туристів та вирізняють місто Котермака серед інших.

Також на вулицях Дрогобича з’явилося п’ять туристичних інформаційних пілонів, перекладених англійською мовою.

Перейти до вмісту