Дрогобич туристичний: послугами ТІЦ у 2021 році скористалося понад 12 тисяч осіб

15:50 11 Січня 2022

За перші дні нового року Дрогобич відвідало майже 500 туристів. Таку інформацію озвучила керівник Туристично-інформаційного центру міста Ірина Марків. Серед гостей міста Котермака традиційно, як внутрішні так і зовнішні туристи.

Серед зовнішніх туристів домінують іноземці із Білорусі, Саудівської Аравії та Польщі. Такі дані станом на 10 січня нового року маємо за статистикою нашого центру, – констатує Ірина Марків.

Паралельно, у Туристично-інформаційному центрі міста підвели підсумки найбільш відвідуваних місць Дрогобича у 2021 році. Серед них першість займають такі історично привабливі перлини, як Дрогобицька солеварня, церква Святого Юра, Костел, а також вежа Ратуші та пов’язана із нею «Вечірня екскурсія містом», яка входить в топ-кращих екскурсій Львівщини та України.

Загалом, за нашими даними минулого року Дрогобич відвідало понад 12 тисяч туристів. Тоді як у 2020 році їх було 9,5 тис. Звісно – свої корективи в туристичні потоки вносить карантинна криза, але ми намагаємося тримати руку на туристичному пульсі міста, розвивати нові напрямки туризму та пропагувати і рекламувати Дрогобич на всю Україну, – додає Ірина Марків.

Серед туристичних потоків, які відвідували місто Котермака у 2021 році, найбільше іноземців зафіксовано із сусідньої Польщі, США, Ізраїлю, Білорусі – загалом понад 1 600 осіб.

У минулому році найбільші туристичні буми зафіксовані  в травні – вересні. Чи не найбільше туристів відвідали Дрогобич у серпні місяці – 2050 осіб. Зауважу, що окрім туристів, які зверталися за послугами в ТІЦ, місто відвідували і окремі особи і туристичні групи, які до нас не зверталися. Тому можемо констатувати, що туристичні показники  є в рази вищі, – додає Ірина Марків.

Серед новацій,  над якими зараз працює Туристично інформаційний центр міста – це розроблення нових туристичних маршрутів та сертифікація гідів. Що стосується останнього – то за твердженнями керівника ТІЦу, спільно із університетом міста буде розроблено спеціальні курси, після проходження яких гіди Дрогобича отримають відповідні сертифікати. Вони засвідчуватимуть, що ці гіди працюють легально, а їхні послуги є компетентними.

Перейти до вмісту