Дрогобич та Азербайджан посилюють співпрацю у різних напрямках – від туристичного до промислового

14:01 18 Січня 2022

18 січня із робочим візитом у Дрогобич завітав другий секретар посольства Азербайджанської Республіки в Україні Самір Аллахвердієв. За круглим столом у мерії міста, спільно із міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою, заступником голови з гуманітарних питань Андрієм Ковчем та радником міського голови  Костянтином Чудіним, посадовці накреслили план подальшої співпраці між Азербайджанською Республікою та містом Котермака, а також  говорили про спільні проекти, які можна реалізовувати.

Як підкреслив міський голова Дрогобича Тарас Кучма – місто Котермака має чим здивувати своїх закордонних партнерів та відкрите до інвестицій.

Ми активно зараз розвиваємо сільське господарство, зокрема фермерство. Паралельно пишаємося нашими здобутками у культурній сфері – проводимо численні Міжнародні фестивалі Бруно Шульца, Дні Австрії в Дрогобичі, вручення почесної нагородити Міжнародної премії Івана Франка та ряд інших. Пишаємось і спортивними  досягненнями нашого міста та маємо у планах спорудити в Дрогобичі Льодову арену – яка стане новим магнітом міста, – підкреслив очільник громади.

Пропозиції Тараса Кучми зацікавили Саміра Аллахвердієва, який запросив очільника громади із офіційною делегацією завітати в Азербайджан, зокрема в Баку. Паралельно, Тарас Кучма виступив з ініціативою провести і в Дрогобичі бізнес-форум, на який запросять почесних гостей та бізнес представників із Азербайджану та  Естонії та  презентують привабливі сторони та місця нашого краю.

Ми відкриті до співпраці у різних напрямках від туризму до промисловості. Знаємо, що ви активно споруджуєте зараз розумні-міста. Ми готові долучитися до цього процесу, наші спеціалісти та фахівці готові як ділитися своїм досвідом так і переймати новий, – підкреслив Тарас Кучма.

Туристична співпраця між Азербайджаном та Дрогобичем – займає особливе місце та є особливо актуальна. Поруч туристичний Трускавець, Східниця, мальовничі населені пункти Воля Якубова, Ступниця та інші. Тож розвиток зеленого туризму, нові маршрути та локації – гарантовані. Натомість другий секретар посольства Азербайджанської Республіки в Україні Самір Аллахвердієв підкреслив, що в Азейрбайджані готові розміщувати туристичну рекламу про мальовничі місця Львівщини та Дрогобиччини на різноманітних туристичних платформах.

Перейти до вмісту