Дрогобич став пілотним містом, яке долучилось до реалізації міжнародного проекту «Психічне здоров’я для України»

14:14 7 Жовтня 2021

Дрогобицька громада долучилась до реалізації міжнародного проекту «Психічне здоров’я для України» та розпочала заходи, покликані навчити працівників освітньої та соціальної сфери базовим знанням з психології спілкування.

6 жовтня відбулось перше засідання Координаційної ради з питань психічного здоров’я, яку створили у Дрогобичі для планування та впровадження послуг у сфері психічного здоров’я та соціальної допомоги.

На засіданні Координаційної ради були присутні представники соціальних служб, поліції, освіти, медицини, охорони здоров’я, громадських організацій. Очолив координаційну раду заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Взяв участь у засіданні ради координатор програми в Україні, – лікар-психіатр Орест Сувало, що є керівником проектів та програм Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету.

До засідання, за допомогою телекомунікацій, долучились британські керівники проекту, – Гайко Кьонігштайн, керівник проєкту «Психічне здоров’я для України», Трейсі Пауер та Джонатана Рольф. Вони поділились власним досвідом роботи з впровадження місцевих міжсекторальних координаційних органів, які функціонували у Британії під час формування послуг в сфері психічного здоров’я.

Координатор проекту в Україні Орест Сувало розповів про заплановані заходи та кроки покращення якості та доступності допомоги в сфері охорони психічного здоров’я в Україні.

«Дрогобич має стати прикладом для впровадження програми психічного здоров’я для інших міст України. Мова йде про важливі речі, адже вчителі, вихователі, люди, які працюють в соціальній сфері мають мати базові знання з психології та вміти правильно комунікувати. Це допоможе виховувати наших дітей з міцною здоровою психікою та зміцнювати загальне психічне здоров’я в громаді» – наголосив заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Програма психічного здоров’я населення передбачає реалізацію заходів та проведення навчань для працівників освітньої сфери (вчителів, працівників дошкільних навчальних закладів) та сфери соціального захисту та обслуговування населення.

Перейти до вмісту