Дрогобич отримав 600 доз вакцини Pfizer – імунізуватись можна в центральній міській поліклініці

11:50 23 Вересня 2022

Цього тижня на Львівщину скерували майже 30 тисяч доз вакцини «Комірнаті» від Pfizer. Вакцину активно розприділяють між пунктами щеплень по усій області. Дрогобич, наразі, отримав 600 доз вакцини – повідомив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. За його словами – усю партію вакцини уже скеровано в центральну міську поліклініку, що на вулиці Січових Стрільців, 22. (кабінет 105). Щоб зробити щеплення, слід звернутися до сімейного лікаря – наголошують медики.

Загалом, за останні сім днів на Дрогобиччині спостерігається незначний ріст захворюваності на ковід. Найгірше те – зазначає Володимир Чуба – що зросла кількість ушпиталених пацієнтів.

Станом на ранок 23 вересня в стаціонарі інфекційного відділення Стебницької лікарні перебуває 26 пацієнтів. На початок тижня кількість ушпиталених становила 16 осіб. Загальна кількість виявлених недужих станом на п’ятницю становить 100 осіб. Стан 26 стаціонарних пацієнтів – середньої важкості. Під’єднаних до апарату ШВЛ немає. Однак, цього тижня маємо першу смертність від ковіду – пацієнту було 63 роки, він мав супутні захворюваності, — коментує Володимир Чуба.

Лікарі наголошують – не слід затягувати з вакцинацію. Привитись найперше слід особам похилого віку та людям, які мають супутні хвороби, щоб вберегти себе від ускладнень ковідної недуги. Усім решта – робити бустерну дозу та дотримуватися санітарно-епідемічних норм і уникати масових скупчень.

Перейти до вмісту