Дрогобич отримав чергову медичну допомогу із Польщі та Італії – на підході з Німеччини

15:51 28 Березня 2022

Про це 28 березня під час щотижневої понеділкової наради повідомив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. За словами головного медика міста – цими вихідними у Дрогобич надійшов черговий гуманітарний конвой, зокрема із Польщі та Італії.

Наші колеги скерували в Дрогобич необхідну медичну допомогу. Оскільки знають, що місто активно приймає внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, до нас прибули – антибіотики, знеболюючі, кровоспинні, інсулін, а також перев’язочні матеріали. Наші медики та медсестри усе фасують. Частина медичних засобів буде скерована в дрогобицькі лікарні, частину повеземо в міста, де нині, через військові дії, гуманітарна катастрофа, – повідомив Володимир Чуба.

Окрім цього, днями у Дрогобич має надійти медична допомога із Німеччини. Це буде карета швидкої. За твердженнями Володимира Чуби, це вже другий автомобіль, який Дрогобич за час війни отримає від німців.

Місто активно продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб, яких у Дрогобичі уже зафіксовано понад 7 тис. Станом на ранок 28 березня – в медичних закладах Дрогобича перебуває 424 пацієнти. Із загальної кількості недужих – 86 осіб внутрішньо переміщені, а також 65 дітей. В Стебницькій лікарні в стаціонарі перебуває 15 пацієнтів із діагнозом ковід, із них – 7 переселенці.

Перейти до вмісту