Дрогобич отримав першу гуманітарну допомогу із Польщі – її передав водоканал Кракова

17:37 27 Лютого 2022

27 лютого у Дрогобич прибув перший вантаж із гуманітарною допомогою від наших сусідів та партнерів – міста Кракова. Безпосередньо допомогу організував водоканал Кракова, зокрема його президент Пьотр Зентара. Як стверджує керівник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала – між водоканалами двох міст впродовж кількох років тривають дружні та партнерські відносини.

Зважаючи на складну ситуацію, в якій опинилася Україна через воєнні дії та приїзд на наші терени чимало біженців із Сходу, водоканал Кракова вирішив підтримати нас та організував потужну гуманітарну допомогу. Серед отриманого – медикаменти, засоби гігієни та продукти харчування. Тому щиро дякуємо нашим колегам за їхню свідому позицію та допомогу для нашого міста в цей непростий час, – наголосив Роман Шагала.

Переговори із Польською стороною для отримання вантажу вів директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Конзьолка, допоміг із логістикою – місцевий підприємець Юрій Мацигін.

Як підкреслив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, Дрогобич щиро вдячний за оперативну та таку потрібну для міста допомогу.

Це перша гуманітарна допомога, яка перетнула кордон і ми щиро вдячні усім полякам та нашим партнерам із водоканалу Кракова. Ваша підтримка вкрай важлива для нас та нашої громади. Знаю, що особисто президент водоканалу Кракова допомагав завантажувати усі ці речі. У важку хвилину ми відчуваємо, що ви з нами, ми одна згуртована родина!, – підкреслив очільник громади Тарас Кучма.

Серед речей, які прибули в місто Котермака – ліки, засоби для надання першої медичної допомоги, засоби гігієни та побутової хімії, продукти харчування. Частину медикаментів буде скеровано в медзаклади міста для запасу на випадок прийому поранених або ж надання допомоги біженцям. Інша частина – буде розподілена між пунктами прийому біженців.

Гуманітарну допомогу особисто допомагали розвантажувати очільник громади Тарас Кучма, його профільні заступники та керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба.

З гуманітарною допомогою прийшов й лист із словами підтримки від президента водоканалу Кракова Пьотра Зентари. У листі зазначено:

«У мить, коли Вас атакувала ворожа, агресивна та безжалісна сила, ми не можемо знайти та підібрати слова, щоб підтримати Вас. Ми просто хочемо сказати – що у цю важливу для Вас хвилину ми думаємо про Вас і ми поруч із Вами. Якщо Ви потребуватимете нашої допомоги – ми негайно зробимо усе можливе, щоб Вам допомогти. Можете бути впевнені, що на відстані лише трьохсот кілометрів від вашого міста у Вас є віддані друзі у Кракові».

Перейти до вмісту