Дрогобич здалека і зблизька: у КОЦі відкрили виставку творчих робіт учасників IV Міжнародного пленеру художників

11:07 11 Жовтня 2021

Щорічно в другу неділю жовтня в Україні відзначають – День художника. У Дрогобичі особливо підійшли до свята – у Галереї сучасного мистецтва Культурно-освітнього центру імені Івана Франка відбулося відкриття виставки творчих робіт учасників IV Міжнародного пленеру «Розмаїття культур». У виставкових залах презентовано 78 полотен про Дрогобич та туристичні магніти регіону. На творчих роботах – архітектура та вулиці нашого міста, його храми та головний магніт – Дрогобицька солеварня.

Ідея проведення пленеру художників у Дрогобичі зародилася чотири роки тому, ініціатором задуму виступив директор Дрогобицької дитячої художньої школи Ігор Шимко. Вже четвертий рік поспіль захід відбувається під патронатом міського голови Тараса Кучми. З кожним роком пленер набуває нових масштабів. Учасниками стають митці не лише з України, а й інших країн світу.

Під час відкриття виставки учасників імпрези привітали міський голова Дрогобича Тарас Кучма, директор дитячої художньої школи Ігор Шимко, начальник управління культури та розвитку туризму Ігор Чава, лауреат Міжнародної премії імені Івана Франка Леонід Тимошенко, директор Дрогобицької солеварні Олег Петренко та інші поважні гості. У своїй промові Тарас Кучма відзначив, що від картин про Дрогобич віє особливим теплом та любов’ю. Найбільше міського очільника вразила картина, де зображена жінка, яка передає всі риси вольового характеру, незламності та патріотизму, притаманні дрогобичанкам.

На завершення дійства Тарас Кучма та Ігор Шимко вручили грамоти учасникам пленеру. Як зазначив Ігор Шимко, організатори вже готуються до V Міжнародного пленеру, який планують поєднати із музичною творчістю.

Перейти до вмісту