Дрогобич-Грайфсвальд: За німецькі кошти для реанімаційного відділення ДМЛ №1 придбали ШВЛ-апарат

11:10 25 Грудня 2020

У реанімаційному відділенні Дрогобицькій міської лікарні №1 на один ШВЛ-апарат стало більше.

Завдяки реалізації проєкту між містами-партнерами Дрогобичем та Грайфсвальдом, для закупівлі медичного обладнання та проведення інформаційної кампанії щодо протидії коронавірусній пандемії серед населення Дрогобицького регіону та обмін досвідом між медичними працівниками обох міст, залучено близько 1,5 млн. гривень.

Проект має назву “Ми зробимо це разом – покращення матеріального забезпечення галузі охорони здоров’я та обмін досвідом для населення Дрогобиччини в часи коронавірусної пандемії”. Проект реалізується в межах програми “Пакет солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу”, запровадженої товариством Engagement Global. Цей проект повністю фінансується Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини.

В межах проекту, цього тижня було закуплено ШВЛ-апарат HAMILTON C-1, який дозволяє проводити як інвазивну (з інтубацією), так і неінвазивну (через лицеву маску) штучну вентиляцію легень як дорослих, так і дітей під високим потоком кисню. Також було закуплено датчики до пульсоксиментрів.

Як повідомили у відділі охорони здоров’я ДМР, у межах проекту також для Дрогобицької громади передбачено 5 кисневих концентраторів (10л/хв), функціональні ліжка з електроприводом, що дозволятиме активно змінювати положення пацієнтів, інфузомати для високоточного дозованого внутрішньовенного вливання препаратів, протипролежневі матраци та відсмоктувачі для очищення дихальних шляхів, приліжкові монітори для постійного моніторингу життєвих показників пацієнтів. Все це обладання призначено для реанімаційного відділення КНП “Дрогобицька міська лікарня №1” ДМР.

Також вже проведено перший онлайн семінар, у якому взяли участь близько 60 медичних працівників (Дрогобич, Стебник, Трускавець, Борислав, Дрогобицький район).

На ІІ пленарному засіданні сесії Дрогобицької міської ради новий апарат передано на баланс лікарні. Вручили ШВЛ-апарат колективу реанімаційного відділення міський голова Тарас Кучма та начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба.

Проект фінансується Engagement Global зі своєю Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку.

Перейти до вмісту