Дрогобич готує гуманітарний вантаж деокупованому місту-побратиму Ізюм

11:11 13 Вересня 2022

Ще одне українське місто захисники звільнили від російських загарбників. Мова іде про Ізюм на півдні Харківщини. В центрі міста уже гордо майорить український прапор. Звитяжні перемоги українських захисників не просто тішать, але й спонукають згуртуватись до допомоги містам, які визволили з під російської окупації та які переживають гуманітарні кризи.

Під час щотижневої оперативної наради міський голова Тарас Кучма дав доручення профільному заступнику Андрієві Ковчу з’ясувати, яка ситуація в деокупованому місті-побратимі Ізюм та промоніторити, чим Дрогобицька громада може допомогти місту та мешканцям в плані гуманітарної допомоги.

Наше завдання – скерувати в Ізюм потужну гуманітарну допомогу в плані продуктів харчування, засобів гігієни, одягу, дитячого харчування і тим самим підтримати, як місто так і його мешканців та допомогти їм відновитись після пережитої військової агресії, – підкреслив Тарас Кучма.

Аналогічна ситуація із Новою Каховкою. Щоправда це місто-побратим наразі перебуває під обстрілами, однак у мерії Дрогобича уже напрацьовують дорожню карту із гуманітарної допомоги місту.

Додамо, 1 липня у Дрогобича з’явилося ще одне місто-побратим – Ізюм, яке розташоване у Харківській області. Договір про партнерство підписали міський голова Дрогобича Тарас Кучма та очільник Ізюма Віталій Марченко.

Як зазначає очільник Дрогобицької громади Тарас Кучма, Ізюм – стратегічне місто у боротьбі з російським загарбником. Спротив ворогу на цій ділянці забезпечували бійці батальйону Кульчицького Нацгвардії України та інші військові підрозділи.

Підписання договору на початку липня відбулося під час робочої поїздки Тараса Кучми на східні терени України.

Перейти до вмісту