Дрогобич готується до найграндіознішої культурної події року — 165-річчя від дня народження Каменяра та вручення Міжнародної премії імені Івана Франка

16:48 25 Серпня 2021

На Франковому підгір’ї тривають приготування до відзначення ювілею та урочистої церемонії нагородження лауреата Премії.

Урочистості відбудуться 27 серпня у Нагуєвичах та Дрогобичі.

Директор Міжнародного Фонду Івана Франка Ігор Курус зазначив, що у такі ювілеї ми зобов’язані бути на батьківщині знакових постатей української культури.

Під час урочистостей, з нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України, Президент говорив про ДНК нації. Відновлення генетичного коду потребує відновлення усіх складових історичної пам’яті та, в першу чергу, українців, чиї знання для нас мають бути доктринальними для відновлення історичного минулого. Я впевнений, що Іван Франко це та постать, яка або об’єднає нас, або у випадку його знецінення, ще більше спотворить нашу історичну пам’ять. Тому ми тут – на батьківщині Івана Франка!, – наголосив Ігор Курус

Також 27 серпня о 12:00 годині відбудеться молебень та покладання квітів у родинному селі каменяра – Нагуєвичах.

Міський голова Тарас Кучма побував на виїзному засіданні робочої групи. Очільник громади акцентував увагу на важливості дійства не лише як події наукового світу, а й культурно-промоційному заході, який популяризує Дрогобич зокрема та увесь регіон загалом.

Завтра у Дрогобичі відбудеться засідання журі Міжнародної премії імені Івана Франка, на якому визначать лауреата. Ім’я переможця назвуть під час урочистої Церемонії нагородження, яка відбудеться у п’ятницю, о 18:00 годині, в колонній залі Народного дому імені Івана Франка.

Організатором заходу є Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety, в партнерстві з Дрогобицькою міською радою, Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка, Державним історико-культурним заповідником “Нагуєвичі”, Львівським товариством у місті Києві.

Перейти до вмісту