Дрогобич готується до відзначення Дня захисника України

15:10 1 Жовтня 2021

У Дрогобицькій міській раді зібрали оргкомітет щодо відзначення 14 жовтня. Впродовж кількох днів у Дрогобицькій громаді проходитиме ряд заходів на патріотичну та історичну тематику.

14 жовтня Україна відзначатиме одночасно чотири свята – Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення УПА та День захисника України.

З нагоди відзначення цього дня у Дрогобицькій громаді запланували провести ряд важливих заходів. Їх організацію обговорили на оргкомітеті під керівництвом заступника міського голови Дрогобича Андрія Ковча.

З 11 до 15 жовтня в громаді триватимуть творчі прослуховування та відбір учасників конкурсу «Сурми звитяги». Через карантинні обмеження прослуховування проводитимуть в онлайн-форматі, однак гала-концерт з кращими творчими номерами вихованців дрогобицьких шкіл таки проведуть в Народному домі, дотримуючись санітарних норм та обмежень.

13 жовтня на фасаді гімназії №5 відбудеться відкриття пам’ятної дошки, присвяченої Герою України Сергію Кульчицькому, чиє ім’я носить школа.

Що стосується безпосередньо відзначення 14 жовтня, – на цей день заплановано чимало патріотичних заходів.
На стадіоні села Дережичі в обідній час стартуватимуть «Козацькі забави».

В Дрогобичі, на кількох локаціях, будуть розміщені костюмовані історичні інсталяції – починаючи від доби козацтва і завершуючи сучасними героями України. На площі Замкова Гора варитимуть куліш та розгорнуть виставку зброї. А в Народному домі відбудеться показ фільму «Кіборги», за участі головного героя кінострічки.

Також в рамках програми в дворику Ратуші пройде концерт народного ансамблю скрипалів «Чарівні мелодії». А на площі Ринок планують встановити проектор, де впродовж кількох днів транслюватимуть патріотичні відеоролики.

Детальну програму заходів та час їх проведення буде додатково оприлюднено на порталі Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту