Дрогобич готовий прийняти евакуйованих з Херсонщини через підрив Каховської ГЕС

12:48 6 Червня 2023

Черговий акт тероризму від країни агресора – уночі на 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. За даними «Укргідроенерго», станція повністю зруйнована і відновленню не підлягає. В Офісі президента додають – підрив окупантами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС та є черговим актом екологічної трагедії.

Через підрив ГЕС, територія України нижче за течією Дніпра, опинилася в зоні затоплення. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив про початок евакуації місцевого населення з небезпечних районів. З його слів, критичного рівня вода досягне через 5 годин.

У зоні потенційного затоплення – загалом близько 80 населених пунктів і більшість з них – тимчасово окуповані ворогом. Евакуацію ускладнює розмиття доріг.

Львів та Львівщина в повній готовності приймати постраждалих осіб із зони підтоплень. Дрогобич також готовий надати прихисток особам, які евакуйовуються із небезпечних районів Херсонщини. Як запевнила керівниця Дрогобицького міського центру соціальних служб Оксана Матчишин – їхня Служба в посиленому режимі поновлює базу наявних ліжкомісць в гуртожитках та навчальних закладах міста, які можуть прийняти евакуйованих людей.

Можу запевнити – місця є, постіль є, при необхідності можемо розгорнути і додаткові ліжкомісця. Чекаємо розпорядження від ЛОВА щодо прийому та прихистку постраждалих осіб, – зазначила Оксана Матчишин.

Додамо, із перших днів повномасштабного вторгнення росії Дрогобич став містом в тилу, у яке евакуювались понад 20 тис.осіб із окупованих територій та територій ведення активних бойових дій. Станом на початок червня у Дрогобичі згідно діючих довідок ВПО продовжує мешкати 9 400 осіб.

Перейти до вмісту