Дрогобич в приготуваннях до Великодня: центральну площу міста до Воскресіння задекорують писанками

14:53 15 Квітня 2022

Без надмірного пафосу, з молитвою та традиціями – Дрогобич в приготуваннях до одного з найсвітліших свят у році – Христового Воскресіння.

Напередодні свята центральну площу міста планують задекорувати дерев’яними писанками. Традиція виставляти писанки на Площі Ринок у місті Котермака з’явилася кілька років тому – ініціатором виступив відділ сім’ї та молоді. Як стверджує Олександра Пашко, талановиті діти, молодь міста та викладачі художніх шкіл і коледжів Дрогобича свого часу долучилися до оздоблення та розфарбовування великодніх яєць. Таким чином відділ назбирав писанкова колекцію, яка з року в рік поповнюється новими експонатами.

Віримо, що цього року наші велетенські писанки ми розмістимо на центральній площі міста. Таким чином ними матимуть змогу милуватися не лишень дрогобичани, але й внутрішньо переміщені особи, які через війну, вимушені мігрувати зі своїх домівок. Писанки не тільки створюють відповідний настрій, але й допомагають підтримувати наші прадідівські традиції. Переконана, що свято Христового Воскресіння буде в будь-якому випадку, віримо, що Христос Воскрес і воскресне Україна!, – наголошує Олександра Пашко.

Також за словами пані Пашко, цьогоріч головну писанку міста, яка буде виставлена як центральна, планують оздобити українськими вишиваними рушниками та державною символікою.

Окрім тематичних декорацій, у Дрогобичі розробили і святкову програму до Воскресіння. Її підготувало Управління культури та розвитку туризму. Як повідомила Леся Татарська, начальниця відділу культури та мистецтв – передбачено насичену концертну програму із залученням колективів міста та району. Окрім цього дрогобичан та переселенців міста здивують і писанковим розмаїттям.

Перейти до вмісту