Дрогобич в останніх приготуваннях до Дня міста: з 19 вересня стартує святковий ярмарок

11:35 16 Вересня 2021

Дрогобич в останніх приготуваннях до святкування уродин Дня міста. На центральній площі із середи почали монтувати дерев’яні ятки, в яких буде розгорнуто торгівлю та здійснюватиметься продаж речей народного промислу і сувенірної продукції.

Як повідомив Тарас Бачинський, начальник відділу економіки ДМР, цьогоріч понад 150 підприємців подали заявки та висловили бажання, що готові долучитися до святкового ярмарку з нагоди Дня міста. Однак розмістити всіх не вдасся, тому до ярмарку буде залучено понад 80 підприємців.

Напередодні, виконавчий комітет Дрогобицької міської ради затвердив план-схему розміщення святкового  ярмарку. Торгові ятки будуть розташовані на Замковій горі, вулиці Осмомисла, площі Шевченка, вулиці Ковальській та частково на площі Ринок. По ліву сторону від центрального входу в ратушу буде відбуватися представлення навчальних закладів та старостинських округів.

За словами Тараса Бачинського, цьогоріч на святковому ярмарку буде представлено речі народного промислу, сувенірну та крафтову продукцію регіону, смаколики, м’ясні страви  та домашню випічку, а також буде презентовано дитячі розваги від розважальних центрів нашого регіону.

Святковий ярмарок функціонуватиме впродовж трьох днів – із 19 по 21 вересня, включно. 19-20 вересня ярмарок стартує із 12.00, а 21 вересня – із 10.00 ранку.

Додамо, 930 річницю Дня свого народження Дрогобич цьогоріч відзначатиме впродовж 3 днів. Стартують святкування 19 вересня – цього дня заплановані численні екскурсії містом та відділами музеїв, квест з книгами, виставки живопису, спортивні дійства та «Патріот-шоу», на якому відзначать нагородами кращих дрогобичан, які своєю працею та творчістю прославляють рідне місто. Захід запланований на 16.00 у Народному домі імені І.Франка, 19 вересня.

20 вересня на дрогобичан та гостей міста чекає святковий концерт за участі мистецьких колективів Народного дому на площі Замкова гора, виступ викладачів та учнів Дрогобицької дитячої музичної школи №1, конкурс «Красуня Дрогобича 2021», онлайн фотовікторина, інтелектуальний квест «Наш край благословенний Богом» тощо.

Насиченим на дійства буде 21 вересня – безпосередній день уродин Дрогобича та величне релігійне свято Різдво Пресвятої Богородиці. У численних храмах міста зранку пройдуть урочисті літургії, відтак триватимуть екскурсії у різноманітні відділи музеїв міста. Також буде розгорнуто виставку-презентацію «Тобі, рідне місто», пройде турнір з боксу та настільного тенісу на вулиці Шолом-Алейхема, в обідню пору на Площі Ринок стартує свято близнюків, відтак майстер-клас із виготовлення соляних мамонтів, презентація ікони «Богородиця-Одигітрія з похвалою».

О 15:00 на площі Замкова Гора відбудеться ще одне маштабне дійство – доброчинна акція “Дрогобич – у ньому вся сіль”. Як розповіла начальниця відділу культури та мистецтв Управління культури і розвитку туризму ДМР Леся Татарська – головна мета цього заходу зібрати кошти на маштабні роботи із реконструкції, які тривають на території одного з найдревніших підприємств Європи – Дрогобицького солевиварювального заводу.

На 17 годину 21 вересня запланована хода славетних дрогобичан центральними вулицями міста, хода стартує із вулиці М.Грушевського від торгового центру «Шах» у сторону площі Ринок.

Відтак із головної сцени міста буде озвучено усі колективи, які братимуть участь в урочистій ході. О 19.00 – стартує святковий концерт. Хедлайреном концерту буде українська співачка та авторка пісень Jerry Heil. Також на Дні міста виступатимуть рок-гурт “Фюжин” та легендарна “Ватра”. Ведучі дійства Андрій Альберда та Уляна Воят.

Перейти до вмісту