Дрогобич візьме участь у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування»

10:29 29 Вересня 2021

Цьогоріч відбувається десятий конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування». Організовує конкурс Міністерство розвитку громад та територій України у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Конкурс проходитиме за такими тематичними блоками:
1. Згуртованість громади;
2. Організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я;
3. Реалізація проектів стратегічного розвитку.

Щодо участі Дрогобича у конкурсі, у міськраді відбулося засідання за участю заступників міського голови Володимира Коцюби та Андрія Ковча, директора КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимира Кондзьолки, начальника відділу охорони здоров’я Володимира Чуби, генерального директора КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» Андрія Коцюби та начальника управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій Зеновія Кваснія.

У підсумку наради посадовці прийняли рішення про участь у конкурсі з практикою «Дрогобич – центр інноваційної медицини, орієнтованої на людину». Саме з 2016 року, у Дрогобичі, а тепер у Дрогобицькій громаді, активно відбувається розвиток галузі охорони здоров’я. Заклади охорони здоров’я перетворили у комунальні некомерційні підприємства. Запровадили електронну медицину. Відкрили центр онкопревенції, відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії. Відремонтували низку приміщень. Закупили дороговартісне обладнання. Певного успіху вдалося досягнути завдяки міжнародному партнерству. А найважливіше те, що послугами закладів охорони здоров’я Дрогобича та Стебника користуються не лише мешканці громади, а й усього півдня Львівщини та іноземці, яка відпочивають у сусідніх містах-курортах.

Всі ці зміни пов’язані зі Стратегією розвитку громади. Тому посадовці міськради переконані, що практика, яку цьогоріч подають на конкурс – це успішний досвід громади, який заслуговує достойної оцінки на державному рівні.

Перейти до вмісту