Дрогобич віддав шану загиблому воїну Юрію Лавдиру: захисник загинув від рук окупанта

15:10 5 Травня 2022

5 травня Дрогобиччина зустріла та провела в останню путь українського захисника, нашого земляка та Героя 47-річного Юрія Лавдира, котрий загинув на передовій від рук окупанта.

За традицією, тіло з домовиною військовослужбовця, містяни та побратими зустріли на перехресті Героїв. Відтак на центральній площі Дрогобича зібралася багаточисельна траурна громада із містян, родичів, представників органів місцевого самоврядування, учнів і молоді міста. Похоронну процесію зустрічали на колінах та з приспущеними прапорами і лампадками в руках. Заупокійну панахиду на центральній Площі Дрогобича відправили представники чисельних конфесій міста, очолив її отець-декан Іван Паньків.

Честь загиблому віддав і військовий оркестр.

Відтак у Катедральному соборі Пресвятої Трійці було продовжено чин похорону. Поховали Героя на Алеї Слави.

Юрій Лавдир був уродженцем Стебника. Проживав з сім’єю у Дрогобичі на вулиці Володимира Великого.

З 2014 року був добровольцем та воював у зоні АТО/ООС. З початком повномасштабного вторгнення росії на українські землі мобілізувався та з 1 березня проходив службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Загинув Юрій Лавдир 1 травня, за день до свого 47-го дня народження, захищаючи рідну Україну від московського загарбника. У скорботі залишилися рідні, друзі та сім’я загиблого.

Вічна пам’ять Герою! Слава Україні!

Перейти до вмісту