Дрогобич вшановує 79-ті роковини загибелі Бруно Шульца: розпочали зі спільної молитви релігійних громад

14:43 19 Листопада 2021

Розпочався 20-ий ювілейний літературно-мистецький проект «Друга осінь 2021», присвячений 79-им роковинам загибелі Бруно Шульца.

Захід розпочався традиційно – з екуменічної зустрічі на місці загибелі Бруно Шульца, біля парку Степана Бандери. Тут зібрались представники релігійних громад Дрогобича, організатори проекту, очільники Дрогобицької громади, представники громадських об’єднань та небайдужі до літературно-мистецького життя люди.

Після спільної молитви та прочитаних уривків авторства Бруно Шульца, присутні запалили лампадки та вшанували пам’ять відомого письменника.

О 12.00 в центральній бібліотеці ім. Чорновола розпочались літературні заходи, презентації та авторські читання, включені в програму 20-го ювілейного проекту «Друга осінь».

З відкриттям літературно-мистецького проекту учасників привітали заступник міського голови Володимир Коцюба та уповноважений з питань запобігання корупції Руслан Щерба, які долучились до вшанування пам’яті відомого дрогобичанина.
На «Другу осінь 2021» до Дрогобича прибув молодий поет, публіцист, музикант Григорій Семенчук, який презентує в рамках заходу свою книгу «Згідно з оригіналом». Також протягом двох днів у Дрогобичі відбуватиметься серія літературних, мистецьких та наукових подій.

Проект «Друга осінь» ініційований Полоністичним науково-інформаційним центром імені Ігоря Менька Дрогобицького університету та організований спільно із Товариством Фестиваль Бруно Шульца (Люблін). Постійним співорганізатором події є бібліотека ім. Чорновола. Цьогоріч співорганізатором заходу виступив Краківський педагогічний університет.
Ознайомитись з програмою заходу можна за посиланням: https://cutt.ly/1TT4JyL

Перейти до вмісту