Дрогобичан закликають здійснити благоустрій прибудинкових територій та власних земельних ділянок

14:07 28 Березня 2023

Традиційно навесні на території населених пунктів громади для покращення їх санітарного стану активно проводять роботи з благоустрою, організовують День довкілля та підготовки до Великодня. Так, у Дрогобичі, Стебнику та громаді планують прибирання доріг і вулиць, парків, скверів, кладовищ, ринків, дитячих та спортивних майданчиків, прибудинкових територій, контейнерних майданчиків тощо. Однак, благоустрій громади залежить не тільки від роботи комунальних служб, але й від культури та свідомості мешканців.

У відділі безпеки та контролю Департаменту міського господарства закликають мешканців забезпечити належне утримання власної та прилеглих територій до будинку, підприємства або до нежитлової будівлі.

Дбати про чистоту навколишнього середовища – це відображення активної життєвої позиції кожного свідомого громадянина.

Додамо, відповідно до ст. 18 та ст. 24 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» підприємствам, установам, організаціям та громадянам необхідно забезпечити утримання та благоустрій земельних ділянок, що перебувають у власності чи користуванні, а також прилеглих територій до лінії бортового (бордюрного) каменю проїзної частини вулиці, а в інших випадках на відстані 10 метрів від фасадів будинків, споруд, огорож та інших елементів благоустрою, зокрема:
– своєчасне фарбування і ремонт огорожі та фасаду будинків, миття вікон та вітражів,
– розміщення урн для сміття, прибирання та вивезення побутових відходів, бруду, опалого листя,
– знищення бур’янів, амброзії полинолистої, інших карантинних рослин, скошення трави заввишки більше ніж 15 см,
– відновлення, збереження та утримання зелених насаджень, квітників, газонів.

За порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачено адміністративну відповідальність за ст. 152 КУпАП.

Подбаймо про чистоту навколо себе, не будьмо сторонніми спостерігачами. Давайте спільно робити нашу громаду комфортною для життя!

Перейти до вмісту