Дрогобичани доставили з-за кордону 1300 тонн гуманітарної допомоги: захисникам, переселенцям та постраждалим містам України

12:12 6 Квітня 2022

Завдяки тісним міжнародним контактам, щоденній праці та об’єднаним зусиллям керівництва громади і волонтерів, Дрогобичу вдалось отримати та перевезти з-за кордону близько 1300 тон гуманітарної допомоги, 7 карет швидкої допомоги та 5 позашляховиків для потреб Збройних Сил України.

Робота над доставкою гуманітарних конвоїв з-за кордону ведеться за кількома напрямками. Над цим активно працює Гуманітарний Координаційний Центр, створений в місті одразу після повномасштабного нападу росії на Україну. Окрім цього, об’єднаними зусиллями КУ «Інститут міста Дрогобича» та приватної фірми «GREINPLAST» було створено Дрогобицький хаб гуманітарної допомоги Україні в Польщі, який працює на базі двох логістичних складів «GREINPLAST» та «INGLOT» у Перемишлі.

Обидва вони входять до переліку міжнародних логістичних хабів, створеного Адміністрацією президента та Кабінетом Міністрів України, через які спрямовують гуманітарну допомогу Україні.

Через Дрогобицький хаб гуманітарної допомоги Україні в Польщі вже доставлено понад 900 тонн допомоги для цивільних та військових, яку оцінюють у десятки тисяч євро.

Зусиллями Гуманітарного Координаційного Центру Дрогобича доставлено майже 400 тон гуманітарної допомоги з різних європейських країн, отримано 7 карет швидкої допомоги, 3 з яких передано на фронт та 5 позашляховиків для потреб наших воїнів. Робота ведеться в тісній співпраці з Жешівським логістичним волонтерським центром.

Більшість гуманітарної допомоги, отриманої Дрогобицькою громадою, скеровується на потреби захисників та переселенців. Чимало закордонної допомоги переправляється транзитом через Дрогобич в різні точки України – до міст, які потребують гуманітарної підтримки, до підрозділів Збройних Сил України.

Окрім цього Дрогобицька громада щотижня відправляє по кілька гуманітарних конвоїв з необхідними речами для воїнів на передову та допомогою для населених пунктів, які перебувають під ворожими обстрілами.

Решта отриманої з-за кордону допомоги зберігається та обліковується та складах і використовується для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, які сьогодні проживають в нашій громаді.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення росії на Україну, Дрогобич надав прихисток понад 9 тисячам осіб. Станом на сьогоднішній день у нашій громаді проживає понад 6 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які щоденно забезпечуються необхідними речами та безкоштовним харчуванням. Управлінням соціального захисту населення видано понад 30 тон продуктової допомоги особам, які стали на облік як ВПО. Також переміщеним особам проводиться щоденна видача необхідних речей, побутової хімії, засобів гігієни та необхідного одягу.

Перейти до вмісту