Дрогобичани в Кракові: подякували за підтримку та окреслили подальшу співпрацю

14:31 6 Лютого 2023

Офіційна делегація з Дрогобича, спільно з колективом Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина» відвідали Польщу. В ході візиту відбувся урочистий прийом української делегації в Кракові, під час якого дрогобичани висловили подяку за підтримку та плідну співпрацю, налагоджену між нашими містами.

Керівництво міста Кракова, спільно з правлінням Краківського водоканалу вкотре висловили підтримку Дрогобицькій громаді та Україні загалом та задекларували наміри щодо подальшої співпраці.

Прийом делегації та виступ українського ансамблю «Верховина» відбувся в концертному залі Кракова, який був вщерть заповнений глядачами.

Директорка Дрогобицького міського центру соціальних служб Оксана Матчишин від імені міського голови Дрогобича Тараса Кучми вручила польським партнерам відзнаки «За благодійність та меценатство».

Відзнаками були нагороджені голова правління Краківського водоканалу Пйотр Зєнтара та члени правління Павел Сендерик, Тадеуш Жаба та Тадеуш Бохнія.

Нагадаємо саме з партнерства Дрогобицького та Краківського водоканалів розпочалась співпраця наших міст, а згодом – систематична підтримка польськими колегами Дрогобицької громади та загалом України у війні з російськими загарбниками.

За час повномасштабного вторгнення росії на українські землі комунальне підприємство Кракова неодноразово передавало гуманітарну допомогу до Дрогобича – для підтримки громади та загалом українців у боротьбі з ворогом.

Голова правління Краківського водоканалу Пйотр Зєнтара виступив з подячним словом українською мовою. Посадовець відзначив тісну та плідну співпрацю між підприємствами та загалом містами, налагоджену завдяки комунікації міського голови Тараса Кучми, директора КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимира Кондзьолки та директора КП «Дрогобичводоканал» Романа Шагали. Також пан Зєнтара висловив подяку українцям за довіру та наміри щодо подальшої співпраці наших міст.

Завершився офіційний прийом феєричним виступом Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина», який неповторною творчістю українського народу зумів викликати справжній фурор поміж польських глядачів.

Нагадаємо, «Верховина» дала декілька концертів у містах Польщі, щоб висловити подяку польським друзям за надану підтримку Україні. Паралельно під час концертів проводився збір коштів на підтримку Збройних сил України.

Перейти до вмісту