Дрогобицькі депутати просять МОН передати гуртожитки навчальних закладів у комунальну власність

10:51 27 Січня 2023

Сесія Дрогобицької міської ради звернулась до Міністерства освіти і науки України та Асоціації міст України з проханням передати гуртожитки навчальних закладів у комунальну власність.

Відповідне рішення було прийняте на черговому засіданні сесії Дрогобицької міської ради вчора, 26 січня.

У зверненні йдеться, що у зв’язку з військовою агресією російської федерації щодо України, одним із пріоритетних завдань є питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які через війну були змушені покинути власні домівки.

Дрогобицька територіальна громада від початку повномасштабного вторгнення прийняла велику кількість вимушених переселенців. Станом на сьогоднішній день у громаді зареєстровано понад 13 тисяч ВПО, з яких третину становлять діти. Значна частина ВПО проживала у закладах освіти та соціальної інфраструктури громади, які не пристосовані для довготривалого проживання.

Дрогобицькою міською радою вживаються заходи щодо розміщення ВПО на території громади. Зокрема проведено реконструкцію гуртожитку на вулиці Мельника у Стебнику для проживання 150 ВПО та триває будівництво каркасного житлового будинку на вулиці Пилипа Орлика у Дрогобичі для 60-ти ВПО.

Однак на даний час відремонтовані будівлі та інші споруди, які належать Дрогобицькій міській раді, не можуть забезпечити житлом всіх вимушено переміщених осіб.

Враховуючи вищенаведене, Дрогобицька міська рада просить Міністерство освіти України розглянути можливість передачі трьох гуртожитків у комунальну власність Дрогобицької громади.

Мова йде про гуртожиток Дрогобицького фахового коледжу нафти та газу (на вулиці Грушевського, 49), гуртожиток Дрогобицького механіко-технологічного коледжу (на вулиці Грушевського, 54 б) та гуртожиток вищого професійного училища №19 (колишнє приміщення політехнічного ліцею на вулиці Задубичній, 20, яке після пожежі не експлуатувалось).

«Зараз приміщення гуртожитків знаходяться у незадовільному технічному стані та непридатні до проживання. Передача будівель у комунальну власність дасть нам можливість виділити кошти з місцевого бюджету, провести ремонтні роботи та в результаті забезпечити житлом 980 внутрішньо переміщених осіб» – йдеться у зверненні.

Звернення скерували до Міністерства освіти та Асоціації міст України.

Перейти до вмісту