Дрогобицьку громаду відзначили за гуманітарну роботу та залучення закордонної допомоги

14:15 2 Січня 2023

Від початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі, Дрогобицька громада розпочала активну гуманітарну роботу, – з налагодження міжнародних контактів та залучення гуманітарної допомоги з-за кордону для підтримки воїнів та допомоги вимушеним переселенцям.

Окрім щоденного прийому та розміщення ВПО, Дрогобич сформував та відправив понад 60 конвоїв з необхідним вантажем – для підтримки воїнів на передовій та допомоги містам, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів чи окупації.
Це стало можливим завдяки максимально акумульованим зусиллям громади, а також системній роботі з налагодження контактів за кордоном – з містами-побратимами, міжнародними організаціями та благодійними фондами.

Завдяки цій роботі, від початку повномасштабного вторгнення Гуманітарному Координаційному Центру Дрогобича вдалось доставити з-за кордону понад 690 тонн гуманітарної допомоги, позашляховики, автобуси та реанімобілі для фронту, обладнання для будівництва житла для вимушених переселенців. Паралельно працював Хаб гуманітарної допомоги Україні в Польщі.

Дрогобицька громада входила до Міжнародного штабу допомоги українцям і спільно з донорами та партнерами організовувала гуманітарні місії на передову. В межах поїздок військовим доставляли необхідну амуніцію та техніку, а цивільним – продуктові набори та медикаменти.

За потужну гуманітарну роботу та підтримку України в час війни, зусилля Дрогобицької громади відзначили в Львівській обласній військовій адміністрації.

Наприкінці грудня керівництво ЛОВА, спільно з командою Міжнародного штабу допомоги українцям вручило подяки та відзначки тим, хто пліч-о-пліч допомагав реалізувати проєкти на підтримку ЗСУ та постраждалих внаслідок російської агресії. Зокрема і Дрогобицькій громаді.

Сьогодні в ході понеділкової апаратної наради у Дрогобицькій міській раді заступник міського голови та керівник Гуманітарного Координаційного Центру Дрогобича Андрій Ковч передав міському голові Тарасу Кучмі подяку від ЛОВА та МШДУ за потужну роботу громади в час протистояння України ворогу.

«Це відзнака роботи усієї громади. Все те, що нам вдалось зробити було зроблено завдяки об’єднаним зусиллям. Продовжуємо працювати над залученням міжнародної допомоги для підтримки наших захисників, постраждалих міст та наближення нашої перемоги», – наголосив Тарас Кучма.

Перейти до вмісту