Дрогобицький хаб гуманітарної допомоги Україні в Польщі щоденно переправляє через кордон фури з необхідною допомогою

15:30 21 Березня 2022

Від початку повномасштабного нападу Росії на Україну у Дрогобицькій громаді ведеться активна робота в напрямку залучення необхідної нашій країні допомоги та підтримки з боку закордонних партнерів.

З початку березня Дрогобицька громада вела активну роботу з метою зміцнення існуючих закордонних зв’язків та налагодження нових міжнародних контактів.

Окрім допомоги, яку збирають за кордоном та доставляють до Дрогобицької громади в рамках роботи Гуманітарного Координаційного Центру, – КУ «Інститут міста Дрогобича», з залученням приватних партнерів – ТзОВ Грейнпласт Карпати та «Грейнпласт» у м. Перемишль – створили хаб гуманітарної допомоги Україні в Польщі.

Будівельна компанія має складські приміщення в Польщі та Україні, має налагоджену логістику та комунікацію між цими складами та залученими до їх роботи особами. Відтак таке партнерство дає можливість збирати в одному місці великогабаритні гуманітарні вантажі, обробляти та доставляти їх або до Дрогобича, або транзитом, через Дрогобич – в різні точки України. Таким чином відправлення гуманітарної допомоги прямує до воїнів, або до міст, які потребують підтримки, так як знаходяться під ворожими обстрілами.

З налагодженням механізму доставки вантажів – щоденно через кордон переправляють по дві фури з гуманітарними вантажами.

У пріоритеті – спецзасоби для військових частин та батальйонів тероборони, гуманітарно-соціальний напрямок (підтримка переселенців) та медицина.

Дякую керівництву Дрогобицької військово-цивільної адміністрації за те, що забезпечили комунікацію з Львівською ОВА. Завдяки налагодженій процедурі нам вдається щоденно переправляти через кордон в середньому дві фури з різноманітною гуманітарною допомогою для України, – розповідає директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка.

Доставка гуманітарної допомоги не була б можлива без залучення приватного бізнесу, який на волонтерських засадах надає в користування склади, транспорт та різноманітну підтримку, якої сьогодні вкрай потребує і наша громада і Україна загалом.

Ми щиро дякуємо компанії Грейнпласт Карпати та Грейнпласт у Перемишлі,  особисто Павлу Хоміку, який на громадських засадах координує роботу Дрогобицького хабу в Польщі, компанії Inglot, яка надала склади в Перемишлі, французькій фірмі Salesky та її керівнику Jerome Chaillou, які передають чимало гуманітарної допомоги та організовують евакуацію українських жінок та дітей до Франції, забезпечуючи їх необхідною допомогою та підтримкою. Таких небайдужих людей – багато. Тому ми дякуємо усім, хто долучається до підтримки України та наближення нашої перемоги над ворогом, – наголошує міський голова Тарас Кучма.

Перейти до вмісту